03 helmikuuta 2010

Dokkari siitä oikeasta Dr Feelgoodista!
ULKOA. Brittiohjaaja Julian Temple on tajunnut Dr Feelgoodin arvon. Hän on tehnyt bändistä dokumentin Oil City Confidential. Vaikka alkuperäinen yhtye kerkesi olla olemassa vain muutaman vuoden 1970-luvun puolenvälin molemmin puolin, sen vaikutus kuulijoihin ja nuoreen soittajasukupolveen oli merkittävä.
Oulun Kuusrockissa vuonna 1975 yhtye oli parhaassa terässään. Tiukka lavashow ei jättänyt ketään kylmäksi. Humphrey Bogart-maisen viileästi mulkoilevan vokalistin Lee Brilleauxin syljensekaiset sanaryöpyt yhdistyneenä hullun lailla koikkelehtivan maanikon Wilko Johnsonin kipinöitä takovaan kitarointiin oli kaikille paikalla olleille veretseisauttava kokemus.
Ison potkun persuksiinsa Kuusrockin keikasta saivat ainakin pohjoisen bändien Ramblersin ja Greedy Pigin soittajat. Ei ole liikaa sanottu myöskään, että parivaljakko vaikutti kotimaassaan orastavan punkin muun muassa Sex Pistolsin ja the Jamin live-esiintymisiin.
Ohjaaja Julian Templelle Dr Feelgood-dokumentti on trilogian päätös. Aiemmin hän on tehnyt filmit Sex Pistolsista ja Clashin Joe Strummerista. Seuraavaksi on valmisteilla Kinks-bändin historia.
Toistaiseksi Oil City Confidential-elokuvalla ei ole Suomessa valtakunnallista jakelijaa, mutta sen ensi-ilta on Tampereen elokuvajuhlilla lauantaina 13. maaliskuuta.
Tuleeko dokkari sitten pohjoiseen elokuussa Oulun Musiikkivideofestivaaleille ? Siihen vastaa tapahtuman taiteellinen johtaja Taina Ronkainen: "En voi 100%:n varmasti luvata, mutta on tuo mielessä ollut. Toivon tosiaan, että tuon pätkän pääsisi jossain yhteydessä esittämään! Tällä hetkellä meillä on muuten mietinnässä, pitäisikö yhden liian täyden festivaalin sijasta järjestää kahdet eli näyttää juuri nuo musaelokuvat talvella ja musavideot kesällä."