13 toukokuuta 2011

Suomi-filmin kirkkain tähti Twin City-festivaaleille! Iloinen jälleennäkeminen Ylläksellä. TIS-51, Dome Karukoski (vas.), Pekko Pesonen, Jasper Pääkkönen ja Timo Lavikainen.
Napapiirin Sankarit-elokuvan voittokulku jatkuu. Viime vuoden katsotuimman kotimaisen pitkän elokuvan DVD-ja BLU RAY-version julkkaribileitä juhlittiin kuukausi sitten Ylläksellä ja jo nyt superpakettia on myyty huikeat 82 000 kappaletta. Pelkästään DVD-myynti on ylittänyt timanttirajan eli 50 000 kappaletta.
Napapiirin Sankarit on kuvattu suurelta osin Lapissa ja Ylläksen maisemissa. Yksi sen pääosanesittäjistä on viimeisen päälle tuunattu keltainen Ford Sierra, vuosimallia 1990, jonka runkoa koristavat tyylikäs Cosworth-etuspoileri, helmalevikkeet ja napakka takaspoileri. Penkit on verhoiltu näyttävällä pinkillä karvalla ja sisustukseen tunnelmaa luovat neonvalot.Erikoisrekisterikilvet TIS-51 ja karvanopat viimeistelevät kokonaisuuden.
Elokuvan teon jälkeen maantiekiitäjä joutui yleisökilpailun kautta etelään, mutta routa toi porsaan kotiin eli keväällä se palasi Ylläkselle.Varmimmin siihen voi törmätä nykyään Bar Kaapin edessä, mutta viimeisin näköhavainto autosta Facebookin mukaanon on eiliseltä, Ylivieskasta.
TIS-51 on liikkuvaista sorttia ja kesä-heinäkuussa se lämmittää torniolaisia. Ford Sierra on Twin City-festivaalien virallinen kesäauto ja se kiertää Tornion lisäksi myös ainakin Rovaniemellä, Kemissä, Ylitorniolla ja Haaparannalla. Jos bongaat auton, kannattaa mennä moikkaamaan, sillä "tissistä" voi ostaa edullisemman festivaalilipun.

3oo ooo elokuvakatselijan raja rikki. On kakun paikka.