11 heinäkuuta 2010

Jukka Tolonen laulaa virren!
Superkitaristimme Jukka Tolonen sulki vankilan portit takanaan vuoden alussa ja ilmoitti tulleensa uskoon ja tekevänsä virsilevyn. Tämä ei ollut mikään ihmeellinen uutinen, mutta se oli, että hän oli luopunut kitaransoitosta.
Piano oli tullut tilalle. Se ei ole Jukalle vieras soitin, sillä piano oli hänen ensimmäinen soitin. Tolonen otti nuoruudessaan soittotunteja kymmenkunta vuotta ja monella sooloalbumillaan hän on soittanut myös omia pianokappaleitaan.
Syyksi instrumentin vaihtumiseen kitarasta pianoon, Tolonen kertoi nivelkulumat, jotka häiritsevät kitarointia. Koko ikänsä hän on kärsinyt reumaattisista säryistä. Tästä syystä muun muassa Tornio-festivaaleilla vuonna 1973 häntä tuurasi Jukka Hauru!
Ennen vankilareissua Jukka oli soittajana vielä kovassa iskussa. Hän soitti flamencoa, John Coltrainea ja teki näyttävän paluun vuonna 2006 Tasavallan Presidentin kanssa. Yhtye kiersi promoamassa mainiota Six Complete-levyä Torniota myöten ja turnee päättyi Tavastialle..
Muutama tunti Helsingin keikan jälkeen Tolonen sitten riitaantui naisystävänsä kanssa ja puukotti häntä. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Jukan yli kahdeksi vuodeksi ehdottomaan vankeuteen. Riidan ja puukotuksen syyksi paljastui mustasukkaisuus.
Nyt rangaistus on takanapäin ja tekeillä on virsilevy ja myös Lasse Keson ohjaama dokumentti Tolonen – This Life, joka kertoo Jukan vankilavuosien jälkeisestä elämästä. Miltä sitten kuulostaa Jukka Tolonen tänään, sen voi kuulla tästä
http://www.youtube.com/watch?v=VPzhNnVJ2a0