20 joulukuuta 2011

LTW 2012: Sparzanza, Doom Unit, Dave Lindholm, Grammers...

Viimevuotisen loppuunmyydyn Mustasch-keikan innoittamana Lapland Tattoo Weekend jatkaa entistä järeämmin asein. Helmikuun 11. päivä Umpitunnelissa kuullaan nimittäin muskelirockia tuplaten, kun lavalla meuhkaavat ruotsalainen Sparzanza ja suomalainen Doom Unit.
Yhtyeiden Tour of the Red-Eyed Pig-paketti on tahkonnut viime kuukaudet ruuhka-Suomen pikiteitä ja ensi vuoden alussa uhmataan lumimyrskyjä ja kammetaan kaamosta ensin Levillä ja sitten Torniossa.
Ruotsalainen metalliairue Sparzanza perustettiin vuonna 1991. Se julkaisi viidennen Folie à Cinq-studioalbuminsa vuoden alussa Spinefarm recordsin kautta. Levyltä lohkaistut sinkut Temple of the red-eyed pigs ja Follow me ovat saaneet hyvän vastaanoton radioaalloilla. Ensin mainittua biisiä on käyty myös fiilistelemässä You Tubessa jo lähes 290 000 katselijan voimin ja jälkimmäinen kohosi ilmestyttyään Ruotsissa Itunesin ykköseksi ja pääsi voimasoittoon Bandit-radiokanavalla.
Tamperelainen Doom Unit nousi parrasvaloihin vuonna 2009 Radio Rock Starba-kilpailun kautta, jonka se voitti biisillään Killing time. Sen myötä yhtye pääsi vuoden tulokas-ehdokkaaksi Emma-gaalassa, eikä hittiä seurannut Cross The Line -pitkäsoittokaan huonosti pärjännyt. Parhaimmillaan levy oli Suomen albumilistan sijalla 2 viihtyen listalla kahdeksan viikkoa. Albumin biisit ovat soineet radioiden lisäksi myös ahkeraan eri TV-ohjelmapuffeissa. Yhtyeen toinen albumi The Burden Of Bloom julkaistiin viime keväänä ja sekin nousi TOP 20:en.

Lapland Tattoo Weekendin lauantain huipennuksen lisäksi viimevuotiseen tapaan tarjotaan kovia esiintyjiä Hallituskadun toisellakin puolen Tornion kaupunginhotellissa. Nimekkäin on Dave Lindholm, joka on mukana kitaransa kanssa. Alustavan tiedon mukaan hän esittää lauantaina päivällä ja illalla niin Suomi-ikivihreitään kuin bluesstandardejakin. Muut esiintyjät ovat the Grammers, Freezer,Cool Operator ja Kingmen Combo, joista viimemainitusta löytyvät muun muassa legendaariset pohjoisen muusikot Keba Härkönen ja Ami Suomela.
Perjantai 10.2./ klo 17.00 - 20.00 vapaa pääsy, klo 20.00 jälkeen 10e.
Hotellilla the Grammers ja Kingmen Combo.

Lauantai 11.2./ klo 12.00-20.00 vapaa pääsy, klo 20.00 jälkeen liput hotelliin 10e, Umpitunneliin 30e (ennakko 25e). Hotellilla Freezer, Dave Lindholm ja Cool Operator.
Umpitunnelissa Doom Unit ja Sparzanza.