Maailman kuuluisin kokki Gordon Ramsey piipahti viime kesänä Torniossa. Hän kävi grillailemassa Uiton rannassa ja pizzalla Virpi ja Henry Saloniemen omistamassa Hevi`s Pizza & Bar-ravintolassa.
- Kaikkea yllätyksellistä voi tapahtua, kun ollaan Torniossa, Saloniemet kuittasivat iltapäivälehdille ja paljastivat hymyssä suin sen verran, että ravintola sai tiukkana tunnetulta Gordonilta tarjoilustaan puhtaat paperit.
Paljon puhutaan Robinson-ja Selviytyjät Pohjola-tv-sarjojen tuomista turistivirroista Haaparannan saaristoon, mutta Gordon Ramseyn sarjan katsojamäärät liikkuvat aivan eri sfääreissä, sillä hänen ohjelmiaan katsotaan ympäri maailman.
Onnittelut Kukkolankoskelle miljoonan taalan matkailumainoksesta!
Risto Kantola vie Ramseyn seurueen vauhdikkaalle koskenlaskulle, jonka jälkeen Vilho Auniolan saunassa, kylpemisen lisäksi pyöräytetään porolihapullat, oppaana oululaiskirjailija Katariina Vuori, joka on kirjoittanut Janne Pekkalan kanssa Saunakeittokirjan. Perinteiseen lippoukseen Ramseyn perehdyttää Markku Vaaraniemi ja varrassiian valmistusta hän opettelee tietysti Kimmo Aunon johdolla.
Gordon Ramsayn makuseikkailut -sarjassa tutustutaan eri maiden keittiöiden
erikoisuuksiin myös paikallisten ruoka-ammattilaisten johdolla. Keskiyön auringon maan ruokakulttuurin saloja hänelle avaa Michelin-keittiömestari ja ravintoloitsija Kim
Mikkola.
Heti ohjelman alussa parivaljakko joutuu päistikkää mukaan suopotkupallon naisten peliin ja ryvettyy perinpohjaisesti, mutta pääsee "pohjanmaan kautta" makujen ytimeen eli tutustumaan sujuvasti luonnonmarjojen puhtaisiin aromeihin ja maistelemaan jopa muurahaiskeon antimia. Jakso huipentuu Ramsayn ja Mikkolan, väliseen leikkimieliseen kokkaustaistoon, makutuomareina Vuennonkosken törmällä Pekanpäässä jakson päätähdet.