22 elokuuta 2021

Gordon Ramsey, Kukkolankoski ja miljoonan taalan matkailumainos!

Maailman kuuluisin kokki  Gordon Ramsey piipahti viime kesänä Torniossa. Hän kävi grillailemassa Uiton rannassa ja pizzalla Virpi ja Henry Saloniemen omistamassa Hevi`s Pizza & Bar-ravintolassa.

- Kaikkea yllätyksellistä voi tapahtua, kun ollaan Torniossa, Saloniemet kuittasivat  iltapäivälehdille ja paljastivat hymyssä suin sen verran, että ravintola sai  tiukkana tunnetulta  Gordonilta tarjoilustaan puhtaat paperit.  
    
                       

Kuitenkin seurueen pääkohde oli Kukkolankoski
, joka näytti parhaat puolensa. Se nähdään, kun 
maailmantähden tv-sarjan uusi kausi starttaa Pohjois-Suomi-jaksolla suomeksi tekstitettynä ensi sunnuntaina 29. elokuuta klo 21.00 National Geographic-kanavalla. Englanninkielinen versiohan on jo nähtävissä YouTubessa.

Paljon puhutaan Robinson-ja Selviytyjät Pohjola-tv-sarjojen tuomista turistivirroista Haaparannan saaristoon, mutta Gordon Ramseyn sarjan katsojamäärät liikkuvat aivan eri sfääreissä, sillä hänen ohjelmiaan katsotaan ympäri maailman. 

Onnittelut Kukkolankoskelle  miljoonan taalan matkailumainoksesta!

Markku, Gordon ja Kimmo

Risto Kantola vie Ramseyn seurueen vauhdikkaalle koskenlaskulle, jonka jälkeen  Vilho Auniolan saunassa, kylpemisen lisäksi pyöräytetään porolihapullat, oppaana oululaiskirjailija Katariina Vuori, joka on kirjoittanut Janne Pekkalan kanssa Saunakeittokirjan. Perinteiseen lippoukseen Ramseyn perehdyttää Markku Vaaraniemi ja varrassiian valmistusta hän opettelee tietysti Kimmo Aunon johdolla.

Gordon Ramsayn makuseikkailut -sarjassa tutustutaan eri maiden keittiöiden erikoisuuksiin myös paikallisten ruoka-ammattilaisten johdolla. Keskiyön auringon maan ruokakulttuurin saloja hänelle avaa Michelin-keittiömestari ja ravintoloitsija Kim Mikkola. 

Heti ohjelman alussa parivaljakko joutuu päistikkää  mukaan suopotkupallon naisten peliin ja ryvettyy perinpohjaisesti, mutta pääsee "pohjanmaan kautta" makujen ytimeen eli tutustumaan sujuvasti luonnonmarjojen puhtaisiin aromeihin ja  maistelemaan jopa muurahaiskeon antimia. Jakso huipentuu Ramsayn ja Mikkolan, väliseen leikkimieliseen kokkaustaistoon, makutuomareina Vuennonkosken törmällä Pekanpäässä jakson päätähdet.