03 maaliskuuta 2010

Taivaan tulista Datsunin kyytiin!
Kemijärveläislähtöinen, nykyään Rovaniemellä asuva laulaja Jarkko Honkanen on noussut Tätä Suomi Tanssii-listalle tuoreella radiosinglellä Vanha 100A. Se on lohkaisu Jarkon keväällä ilmestyvältä toiselta pitkäsoitolta Illaksi Kotiin.
- Lähtökohtana levyä tehdessä oli että kappaleisiin sisällytetään jokin mieleen jäävä tarina. Niitä lillukanvarsia ja tähtivöitä kun kuuluu tuolla radioaalloilla olevan ihan nokko.
- Vanha 100A-laulukin on nostalgiapläjäys suomalaisesta arkielämästä, joka vie kuulijansa maalaistunnelmiin sekä legendaariseksi muodostuneen ajopelin kyytiin, Jarkko kertoo.
Datsun-rallissaan Honkanen laulaa muun muassa: "Se ei jätä mua milloinkaan/ Hiljalleen kimpassa ruostutaan/ Ja kilometrejä muistellaan..."
Sanat ovat hänen omat ja sävellys Pellon Orajärveltä kotoisin olevan Tero Ylisirkan niinkuin tulevan albumin monilla muillakin raidoilla. Sovituksista ja miksauksista vastaa puolestaan Juha "Lauran exä" Heikkilä.
Jarkon esikoisalbumi Hetken kestää onni kerrallaan julkaistiin vuosi sitten hotelli Pohjanhovissa Arctic Lapland Rally -kisan yhteydessä, mutta Taiga-yhtyeensä kanssa hän on kiertänyt jo vuodesta 2005. Yhtyeessä soittavat pellolaisen Teron lisäksi Arto Mäntyjärvi Posiolta, Reijo Väliranta Savukoskelta ja Jari Nyyssönen Kemijärveltä.
- Keikkailun ohessa ollaan julkaistu pitkin matkaa useampikin sinkku, joista on mainittava erityisesti Vuoden jokaisen -kappale. Sen esitin Taigan kanssa Taivaan tulet -tv-sarjan ensimmäisellä tuotantokaudella.
Jarkon ja hänen yhtyeensä keikkaohjelmisto on sekoitus omia kappaleita, vanhaa tanssimusiikkia, sekä parhaimpia iskelmä- ja bilehittejä kautta aikojen ja samaa monipuolista menoa hän lupaa tulevalta pitkäsoitoltakin.
- Kun olen noita miksauksia kuunnellut, niin kieltämättä hymy tahtoo mennä naurun remakaksi. Niin makialta nuo kuulostaa. Tuskin maltan odottaa, että levy saadaan julkaistua. Tuntuu todella hyvältä, laulaja hehkuttaa.
Lapin keikkoja: 6.3. Hotelli Posio, 2. - 7.4. Saariselän tunturihotelli (Inari), 9. - 11.4. Hotelli Rukahovi (Kuusamo), 24.4. Hotelli Pohjanhovi (Rovaniemi) ja 1.5. Folkets Hus (Haaparanta)