04 lokakuuta 2021

LAPIN HUIPPUFESTIVAALIT varmistivat tammikuun tapahtumapäivänsä!

Elämä voittaa pikkuhiljaa ja koronapandemia on jäämässä taka-alalle. Näin uskotaan ja innolla ollaan palaamassa normaaliin päiväjärjestykseen. Toivottavasti järjestäjillä on ollut myös viisautta miettiä uusia kujeita  ja välttää vanhan toistoa, sillä kaveriahan harvoin jätetään, vaikka yleisöllehän tapahtumia tehdään.

Tammikuun 2022 ohjelmistot julkistetaan lähiviikkoina, mutta kolmen festivaalin päivämäärät ovat jo selvillä ja lipunmyyntikin osin käynnistymässä.

Maailman pimein jazzfestivaali Kaamosjazz soi Saariselällä 20-23.1. Neljä vuosikymmentä on juhlittu arktisissa maisemissa ja nyt on tulossa entistä monipuolisempi tapahtuma, jonka perustana on edelleen jazz.

Koronan takia Kaamosjazz peruuntui tältä vuodelta, mutta toivotaan, että ohjelmisto on yhtä tasokas ensi tammikuussa kuin peruuntunut tähtikaarti, mieluumin sama? Tulossa olivat mm. Dallapé, Tuomo Prättälä, Dalindèo, Harri Kuusijärvi, Felix Zenger, Lenni-Kalle Taipale, Jukka Perko ja Aili Ikonen.

Musiikki & Media-tapahtuman raati Tampereella ojensi heti eka kerrasta Pyhätunturin uudelle tapahtumalle Vuoden Festivaali- arvonimen todeten: Bättre Folk i Fjällen ei ollut ainoa festivaali vuonna 2020, mutta se oli varmasti persoonallisin!”

Bättre Folk I Fjällen on Hailuodossa järjestettävän Bättre Folkin viileämpi sisarfestivaali, joka järjestetään jälleen Pyhällä 27.-30.1.
Festivaaliohjelma keskittyy uuteen musiikkiin ja kirjallisuuteen. Luvassa on siis muun muassa viihdyttäviä musiikkiesityksiä tutuilta ja hieman tuntemattomammilta artisteilta, työpajoja, joogaa ja kirjailijoiden esityksiä, unohtamatta tietenkään laskettelua ja muita Pyhän talviaktiviteetteja.
Liput tapahtumaan tulevat myyntiin 8.10. 2021 klo 9 Tiketissä. Rajallisen lippumäärän vuoksi tämä tapahtuma on myyty aikaisempina vuosina loppuun nopeasti, joten lippuja havittelevien kannattaa olla valppaana!
Ylläs Jazz Blues järjestetään samaan aikaaan Pyhätunturin tapahtuman kanssa eli 27.-30.1., mutta tuskin siitä mitään haittaa on, sillä he ammentavat juurimusiikista, jazzista, bluesista, soulista ja americanasta. 
" Tunnelmallisia keikkoja, riehakkaita iltamia ja tunturin taikaa", lupaavat nykyjärjestäjät. Liput tulevat myyntiin "reilusti ennen joulua".
Tammikuun jälkeen, toivon mukaan, tulossa ovat alkuvuodesta 2022 ainakin Kemin Pakkasukko Blues`N Jazz helmikuussa ja Saariselän Tunturiblues maaliskuussa.