05 elokuuta 2010

Greedy Pig - ensi kertaa Norjassa! Pohjoinen bändiklassikko Greedy Pig heitti viime viikonloppuna keikan Pohjois-Norjan Lofooteilla. Harvakseltaan levynteon vuoksi tänä kesänä esiintynyt yhtye ei voinut kieltäytyä, kun viime kesänä Seinäjoen motoristitapahtumassa National Rally Norwayn järjestäjät tulivat pyytämän Greedy Pigiä tapahtumansa pääesiintyjäksi.
- Norjassa ei oltu aiemmin käyty, joten siinäkin mielessä tarjous houkutteli. Matkailullinen aspekti huomioitiin, mutta siellä maksavat myös keikasta ihan mukavasti verrattuna Suomeen, kertoo basisti Mad Mulligan alias Juha Liimatta, joka kehuu Norjan reissun jälkimainingeissa matkaa kaikin puolin antoisaksi ja onnistuneeksi.
- Lofooteillahan oli uskomattomat maisemat ja keikkapaikka Svolvær oli vuorten ympäröimä pieni kaupunki satamineen ja hotelleineen. Puitteet oli varmaan parasta koskaan. Hotellilta oli noin 200 metriä ulkolavalle, joka sijaitsi keskellä kaupunkia.
- Greedy oli ainoa ulkomaalainen bändi festeillä ja pitivät meistä tosiaan huolta. Norskit olivat tosi vieraanvaraisia ja kohteliaita. Esimerkiksi kun mentiin katteleen hattukojulle, niin myyjä lahjoitti meille hatut ja jostain ilmestyi kaikille käteen myös teräksiset snapsilasit. Meitä pidettiin kuin kukkaa kämmenellä ja kaikki järjestyi niinkuin haluttiin ja norjalainen saunakin tuli testattua, eikä jääny siitäkään paha maku suuhun.
Ennen Norjan keikkaa Greedy Pig esiintyi myös Virossa Amme Rock-festivaaleilla. Jos ylhäällä pohjoisessa tuulet vilvoittivat, alamaissa kesähelteet kiusasivat. Liikkeellä yhtye oli yhdessä Hannu Leidenin Havana Blackin kanssa (Kuvassa retkue yhteispotretissa).
- Koko ajan oli todella kuuma, eikä autossa tietenkään ilmastointia. Kaikki sujui kuitenkin hyvässä hippihengessä ja kärsimyksistä selvittiin kovalla nestetankkauksella ja välillä pysähdyttiin uimaan, että pysyttiin tajuissamme.
- Amme Rock-festivaali oli Vasulassa Tarton lähellä, jonne meillä oli kuljetus Tallinnan lauttasatamasta mennen tullen.
Keikka meni hienosti. Paikallisista oli mukana muun muassa Kolumbus Kris, jonka bluesrockia kuunnellessa ei tullut aika pitkäksi omaa vetoa odotellessa.
- Lauantaina kävästiin myös neljän tunnin risteilyllä Ema-jokea pitkin Peipsijärvellä. Maisemat olivat kuin Louisianasta, vain alligaattorit puuttuivat. Välillä syötiin savuankeriasta vodkapaukkuineen ja muutenkin tarjoilu oli kohillaan.
- Meillä oli maatilamajoitus järjestäjän kotitilalla ja keikkakutsu kävi myös ensi vuodeksi.
Ulkomaan valloitusta voimallisemmin Greedy Pig on satsannut tänä kesänä kuitenkin pitkäsoiton tekoon, joka Hannu Leidenin nettisivujen mukaan tulee ulos Brainbomber-merkillä jo tämän vuoden puolella. Missä vaiheessa ollaan?
- Vielä on muutama kappale äänittämättä tai kesken, mutta ihan aikataulussa ollaan. Julkaisuajankohtaa ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta toivon mukaan ehtii tälle vuodelle. Päne jatkaa hommia varmaan tällä viikolla ja bassojakin pitäisi vielä soitella sisään.
- Vierailijoita levyllä ei taida olla kuin Leiden taustalaulajana ja Miljoonasateen Jarmo Hovi, joka soittelee perkussioita muutamassa kappaleessa.
- Kymmenellä kappaleella mennään ja ainakin yksi akustinen veto tulee ja yhdelle tulee luultavasti piano, mutta täytyy katella sitten kuka sen soittaa ja missä.
Esimakua tulevasta on saatu parin biisin (Holler ja Idle Motion) verran North Will Rise Again-kokoelmalla. Levytystauon aikana sukupolvikin kerkesi vaihtua. Tuntuiko jossain vaiheessa, että Greedy Pig on unohdettu?
- Kyllähän se jossain välissä tietenkin oli vähän kuolleen hevosen piiskaamista, mutta periksi ei varmaan ole kukaan ollut antamassa missään vaiheessa. Tavoitteet oli ehkä hetkittäin hukassa, mutta nyt kun saatiin tuolle kokoelmalle uusia kappaleita, niin usko alkoi taas palata ja nyt on ainakin selkeä plääni.
Miten tuo kokoelma on käynyt kaupan?
- Kokoelma on kuulemma myynyt yllättävänkin hyvin. Ei sillä listasijoituksia hätyytellä, mutta tuotantopuolen ihmiset tuntuvat olevan tyytyväisiä.
- Varmaan tuon levyn ansiosta keikkatarjouksia sateli meillekin kesäksi mukavasti, vaikkei me tänä vuonna tuon albumin teon takia kaupattu itseämme juuri ollenkaan.
Tornion kirkolla kuulin huhua, että liiderinne Päne olisi mennyt jossain vaiheessa kesää kipsiin. Vaikuttiko tämä millään tavoin ulkomaankeikkoihin?
Heh...Ei se ulkomaan keikkoja haitannut. Päne ite halkasi kipsin ennen Viron reissua, kun jalka alkoi vähän ottaa alle. Yhden keikan hän ehti soittaa kipsi jalassa.
- Eastrock bikemeetin jatkot meni vähän tolskaamiseksi ja siinä kun Päne otti sumopainimatsia sateen kastelemassa liejussa rumpali Sepin kanssa jalka murtui. Ei muuta kuin äijä lasarettiin ja aamulla mies palautettiin keppien kanssa, että päästiin lähteen kotia päin. Ainahan rokatessa roiskuu ja nyt kaikki on jo kunnossa.

She Turn Me On / I Can Tell- http://www.youtube.com/watch?v=i47RufQseEU
Holler- http://www.youtube.com/watch?v=nNS9X3uTeQo