06 elokuuta 2010

Talonpoika Lalli tänään Aittakurussa!
Kapulakieltä Pyhätunturilta: Aittakuru - ainoa laatuaan
Jos olette matkalla pohjoiseen, niin poiketkaapa Pyhätunturin Aittakurussa klo 19, sillä siellä esiintyy Väylänvarren oma sanataituri Talonpoika Lalli yhdessä Heikki Silvennoisen, Antti Tuiskun ja Lenni-Kalle Taipaleen yhtyeen kanssa.
Ylitorniolaisräppäri on hivuttautumassa pikkuhiljaa Suomen sanansivaltajien eliittiin ja musiikkimies Mato Valtonenkin hyväksyi hänet Pyhä Unpluggedin nimekkääseen esiintyjäkaartiin. Tänä iltana mies esiintyy myös hotellilla!
Lailli Mikko Henrikki Mustakallio on syntynyt Ivalossa vuonna 1989, mutta varttunut aikuiseksi Ylitorniolla. Nykyään hän asustaa Rovaniemelle ja on ammatiltaan talonrakentaja eli leipä tulee rakennuksilta ja räppi on rakas harrastus.
Lallin äiti on tunnettu kulttuurivaikuttaja Marja Mustakallio Mataringista, isä taas on taidemaalari Pekka Hermanni Kyrö, joka työskentelee Ivalon Rykimässä. Pariskunta on eronnut, mutta Lallin suhde vanhempiinsa on yhä lämmin. Sen kuulee räpistä Laula se laulu, joka kertoo heistä.
Lallilla on sana hallussa ja hänen menestykseen on helppo uskoa. Esikuvikseen hän on listannut J.Karjalaisen, Shaggyn, Nylon Beatin ja Tuomari Nurmion. Roihu-lehdessä hän kertoi, mistä kaikki alkoi: "Ensimmäiset riimit kirjoitin yläasteella samana päivänä kun pääsin kasiluokalta. Silloinen räppiposse Ylitorniolla oli HKM Mafia. Se on edelleen ainut oikea posse johon yhä kuulun. Edorf Ivalosta oli just voittanut räpin SM-kisat. Kuuntelin paljon Guerra Nortea, Ambassaa ja muuta suomiräppiä. Siitä se sit lähti kun kattoi jätkiä kun räppäsivät. Eka mun biisi oli Kirkkain tähti vuonna 2005. Se oli rakkauslaulu silloiselle tyttökaverille."