03 lokakuuta 2011

Arja Saijonmaalta kiertue ja kokoelma!
Karismaattinen Arja Saijonmaa esiintyy vuosien tauon jälkeen vihdoin kotimaassaan ja tekee sen todella näyttävästi.
Saijonmaalla on loka-marraskuussa konserttisalikertue, joka ulottuu kahdeksalle paikkakunnalle. Pohjoisessa hän esiintyy 19.11. klo 18 Tornion Joentalolla ja 20.11. klo 15 Kulttuuritalo Korundissa Rovaniemellä.
Juhlakonserttiinsa Arja on koonnut ne kaikkein toivotuimmat ja rakastetuimmat hittinsä, maailmankuulun kreikkalaisen säveltäjän Mikis Theodorakiksen musiikkia, vahvaa nostalgiaa 1970- & 1980-luvuilta sekä yllätyksiä harvemmin kuullusta tuotannosta. Arjaa säestää 8-miehinen Juhlaorkesteri.
Mikis Theodorakiksen musiikin tulkkina Arja on saavuttanut yleisön vankan suosion kaikissa Pohjoismaissa. Arja Saijonmaa on kirjoittanut kirjan monivuotisesta yhteistyöstä ja maailmankiertueesta Mikiksen kanssa ja se julkaistaan tänä syksynä sekä Suomessa että Ruotsissa.
Arjalta tulee tänään kauppoihin myös mittava kahden levyn kokoelmalevy Sydämeni savuaa – Kohokohtia 1969 – 1989, joka sisältää kaikkiaan 46 kappaletta kahdenkymmenen vuoden ajalta. Levyllä on mukana myös kolme uutta kappaletta.
Levy on laaja katsaus Saijonmaan musiikilliseen historiaan ja se sisältää muun muassa hänen suuria hittejään, kuten Ystävän laulu, Miten voin kyllin kiittää, Puhu minulle rakkaudesta ja Tuska. Mukana ovat myös hänen klassikoiksi muodostuneet tulkintansa lauluista Kotkan ruusu, Elämää juoksuhaudoissa, Uralin pihlaja, Partisaanivalssi ja Kultainen nuoruus.