13 lokakuuta 2011

Chisun laulu kuin Lounan kynästä!
Torniolaislähtöinen, nykyisin Tampereella asuva muusikko ja kuvataiteilija Louna Linnea Widenius oli ihmeissään, kun hän kuuli Chisun Sabotage-singlen ensi kerran. Se muistutti erehdyttävästi hänen lauluaan Tuu mun luo. Eikä tässä kaikki Chisun video kyseisestä biisistä on kuvattu katolla kuten Lounan viimeisin Karu maa-videokin.
Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti, joka otsikoi: Muusikko väittää: Chisu matkii minua
- Kukaan ei ole niin tyhmä, että menee sanomaan suositun ja pidetyn artistin matkivan häntä. Varsinkin, kun vastassa on monikansallinen levy-yhtiö vastaan pieni tamperelainen lauluntekijä, kirjoittaa Louna Facebookissa ja pohdiskelee, kumman sana painaa enemmän.
Onko kyse sattumista vai tietoisesta omakustannetaiteilijan tuotannon plagioinnista. Joka tapauksessa Louna teki luomuksensa ensin.
- Minun Tuu mun luo -kappale on ollut Soundcloudissa jaossa jo puoli vuotta ja se on esitetty Tampereen Taiteen ja Viestinnän oppilaitoksessa jo marraskuussa 2010 ison yleisön edessä. Konsertti myös taltioitiin.
Vielä Louna ei ole ollut yhteydessä Chisun levy-yhtiöön Warneriin, vaan miettii seuraavaa liikettä. Hän tuntee tähtiartistin löytäjän Asko Kallosen. Onpa hän saanut tältä kehujakin ja vertauksen Tori Amosiin ja Joni Mitchelliin. http://www.lounamusic.com/