12 lokakuuta 2011

Miss Suomi koukkaa Tornion kautta Lontooseen!

- Ensi viikonloppuna, jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, olisi tarkoitus tehdä pikavisiitti Tornioon ennen Lontoon reissua, kertoo kiireinen Miss Suomi Sara Sieppi.
Nähdäänkö kaunotar kotikaupungissaan Hallituskadulla tai Kaakamon kylän raitilla Missi-Toyotan ratissa vai liikkuuko muulla kyydillä, sitä hän ei osaa vielä varmuudella sanoa.
Ensi viikolla Sara Sieppi matkustaa Miss Maailma-kisaan. Sinne Alatornion Pirkkojakin edustanut neito lähtee urheilijamaisella asenteella: Teen parhaani ja katsotaan, mihin se riittää. Mediahan odottaa aina voittoa, mutta Sara odottaa enemmän ikimuistoisia kokemuksia ja lisää työtilaisuuksia.
Tänä vuonna Miss Maailma-kisassa on mukana 120 maata. Se kertonee jotain kiinnostuksesta tapahtumaa kohtaan, kun taas Suomessa puhutaan, että missikisat ovat aikansa eläneet.
60-vuotisen Miss Maailma-historian aikana suomalainen on voittanut kilpailun vain kerran. Se tapahtui vuonna 1957, jolloin kruunun sai Marita Lindahl. Voitto vei häntä ympäri maailman, hän pääsi muotilehti Voguen kanteen ja hänelle tarjosivat elokuvarooleja niin Federico Fellini kuin Luchino Viscontikin, mutta hän palasi mieluummin koti-Suomeen.
Vaikka Sara Siepistä onkin tulossa helsinkiläinen, hän on historian ensimmäinen torniolainen Miss Suomi
Kun hänet valittiin maamme toiseksi kauneimmaksi hän sai Torniosta kaksi keikkaa. Kun hänestä sitten tuli yllättäen Miss Suomi, esiintymistarjouksia ei ole enää kuulunut.
Kukapa olisi parempi esimerkiksi Matkailumessujen Meri-Lapin osaston vetonaulaksi kuin Sara.
Tai onko kukaan tullut esimerkiksi ajatelleeksi, että kun Sara Sieppi kertoo Miss Maailma-kisassa kotipaikastaan Torniosta, sen saattaa nähdä biljoona ihmistä, sillä tapahtuma on yksi maailman seuratuimpia ja tv-kuvaa Miss Maailma-mittelöstä leviää 168 maahan.
PS. Itse pyysin Saraa heti talkoilemaan tulevalle Torne Valley-CD-julkaisulle. Hän suostui oitis, mutta homma kariutui lopulta Artist Oy:n palkkiovaatimukseen.