12 toukokuuta 2010

Desert Planet suksii Saksaan!
Elektronista paukkujyväpoppia soittava Desert Planet napapiiriltä julkaisee kesäkuussa kokoelman Extra Ball ja matkaa parin viikon kiertueelle Saksaan. Yhtye on päässyt siellä laajaan kulttisuosioon ja mikä olisi parempi paikka juhlia 10-vuotissynttäreitä kuin yhtyeen ison esikuvan Kraftwerkin kotimaa.
1900-luvun lopussa Jukka Tarkiaisen päässä Sodankylän Askassa syntyi aivoitus pienistä vihreistä miehistä. Entisen punkremeltäjän Jalla Jallan nokkamiehelle Lappi ei luonut outoa taikaa, vaan inspiraatio tuli bittiavaruudesta. Kun ensiluomus Astroid Hopper sai vastakaikua, popcornia täytyi tehdä lisää ja mukaan hän sai aikalaisensa Jari Mikkolan (x-Greenhouse DC). Keikkojen lisääntyessä Keski-Euroopassa kolmanneksi pyöräksi pestattiin vielä Antti Hovila, joka vastaa shown näyttävyydestä.
Omituisiin suomalaisiin vientituotteisiin kuuluvan Desert Planetin "maallinen vaellus" on kerrottu hienolla
Milky Way Underground -mulimediasivustolla, jossa Linnunradan metrossa voi matkata asemalta toiselle. Siellä on kuultavissa kokonaisuudessaan muun muassa yhtyeen viimeisin albumi Mortal Kombo. Alun Nintendo-piipityksestä on siirrytty tieteiselokuvien ja toimintapelien maailmaan ja helmikuinen pitkäsoitto sisältää jo runsaasti oikeankuuloista musiikkiakin. Seuraava askel voisi olla vaikkapa avaruusooppera.
Saksan lisäksi Desert Planet esiintyy kesällä Suomessa ainakin 2.7. Kolarissa ja 24.7.Turussa.