03 toukokuuta 2010

Jukka Lampela teki Kuukauden Levyn!
Souvareiden hanuristi-laulaja Jukka Lampela on voittanut radioiden Kuukauden Levy– äänestyksen uudella albumillaan Sun Luo. Kakkoseksi tuli Veeti Kallion Lohikäärmeportti-ja kolmanneksi Jarkko Honkasen Illaksi Kotiin-pitkäsoitto.
Lampelan albumi sai lentävän lähdön, kun sinkkulohkaisu Älä kulta huoli nousi jopa Radio Suomen soittolistalle, joka ei ole aivan jokapäiväistä tanssiartistille. Jukan hovisäveltäjä, nykyisin Espanjassa opettava Jukka Karppinen on tehnyt kaimalleen monta tarttuvaa iskusävelmää ja mukaan on mahtunut myös muun muassa Matti Ruohosen, Jussi Rasinkankaan ja Vexi Salmen teoksia.
45-vuotias Lampela on kiertänyt Souvarit-bändin keikoilla Suomea jo 24 vuoden ajan eikä loppua näy. Yhtye ei ole hajoamassa, eikä hän ole suunnittelemassa laulajan uraa, vaikka tekikikin jo toisen sooloalbuminsa. Samoinhan tekee myös Lasse Hoikka.
Jukka on kotoisin Kittilän Molkojärveltä ja kipinä haitarin soittoon alkoi jo pienenä, kun hän näki ja kuuli Mainostelevision Lauantaitansseissa Aaro Kurkelaa. Vuonna 1986 hänestä leivottiin sitten Kultaisen harmonikan voittaja .
Kuukauden Levy - äänestyksen kaikki mitalisijat menivät tällä kertaa Lapin pojille, sillä Jarkko Honkanen ja Veeti Kallio ovat molemmat lähtöjään Kemijärveltä.