19 toukokuuta 2010

Loiri Sodankylään!
MTV:n Viihdeuutiset kertoo, että Vesa-Matti Loiri on ollut hoidattamassa diabetestaan Thaimaassa. Hän palaa Suomeen kesäkuussa, jolloin hänet nähdään Sodankylän elokuvajuhlilla (16.-20.6.). Mika Kaurismäen ohjaama dokumentti Vesku Suomesta ei kuitenkaan tiedottaja Eero Tammen mukaan ehdi valmistua juhliin mennessä, vaan dokkari tulee teatterilevitykseen normaalissa järjestyksessä eli 27.elokuuta.
Samalla reissulla Loiri toivoo tietenkin pääsevänsä myös Inarin mökillään riippuen tietenkin siitä, mikä jalkojen kunto on.
Loiri paljastaa lisäksi, että Hyvää Puuta-albumille on tulossa jatko-osa, jonka lauluja aletaan äänittää elokuussa ja sen päälle on iso kiertue.Ennen sitä hän esiintyy vielä ainakin Ruisrockissa.
Taiteilija on innoissaan tulevasta kesästä, mutta tyrmistynyt hän on pian julkaistavasta Petri Nevalaisen hänestä kirjoittamasta elämänkerrasta Saiskos Pluvan. Siihen Loiri ei ole antanut siunausta, ei edes yhtään haastattelua. Kirja ilmestyy ensi maanantaina ja perustuu lehtijuttuihin ja Loirin tuntevien haastatteluihin.
Vesa-Matti Loiri on sanonut eräässä lehtijutussa, ettei hän halua kirjoittaa elämänkertaa, koska hän olisi liian rehellinen ja saattaisi loukata joitain ihmisiä ja sitä hän ei halua tehdä.