04 toukokuuta 2010

Listakamaa Lapista!
Huomenna tulee kauppoihin sallalaisen Stalingrad Cowgirlsin Kiss Your Heart Goodbye-
ja rovaniemeläisräppäri Hannibalin Ad Portas-albumi. Molemmille kiekko on toinen ja kaiken järjen mukaan, molemmat nähdään myös Suomen virallisella listalla, niin kuin esikoisetkin.
Parhaillaan Stalingrad Cowgirls on "valloittamassa" Kiinaa tai Dannyhän sen on tehnyt jo ajat sitten, mutta tyttötornado tulee hyvänä kakkosena. Blogissaan he kertovat onnistuneesta Pekingin keikastaan, jossa 5000 ihmistä kirkui kurkku suorana pelkästään, kun he nostivat miksarilleen kättä. Keikan jälkeen sitten jokainen halusi yhteiskuvaan ja lehmitytöt lupaavatkin Suomen tuliaiseksi Ridge Forrester-leuat jatkuvasta hymyilemisestä.
Metro-lehdessä laulaja Enni kertoo kiireisestä ja stressaavasta talvesta, jonka levyn teko on vaatinut. Hän on matkustanut melkein joka viikonloppu Sallasta Helsinkiin äänittämään albumia ja päivätyötkin on siinä sivussa hoidettu. Ylioppilaskirjoituksista selvittyään, hän sai musiikinopettajan homman samaisesta koulusta.
Vaikka uudella levyllä muutama rauhallisempi tunnelmapala onkin, Ennin mukaan sen suurempiin kokeiluihin ei ole ryhdytty. Yhtye haluaa operoida yksinkertaisten kolmen soinnun punkpop-raamien sisällä.
- Haluamme soittaa räkäistä rokkia. Tekemällä tehty vaikeampi musiikki ottaa minua lähinnä päähän. Powerpopballadien säveltämistä olisi tosin joskus mukava yrittää jossain muussa yhteydessä.
Rap-musiikin pioneereihin kuuluva Hannu Stark alias Hannibal on sivaltanut sanansäilällä jo 20 vuotta. Nykyisin Tampereella asuva Rovaniemen kasvatti tunnettiin ennen soolouralle siirtymistä ryhmistä Tulenkantajat, Hannibal & Soppa ja Pahat Viinit. Hän on myös Lappi Itsenäiseksi-kollektiivin perustajajäsen.
Joku Roti Recordsin kautta julkaistava uusi pitkäsoitto pitää sisällään ajan henkeä kuvaavaa yhteiskunnallista räppiä. Kyytiä saavat niin Paavin katolinen kirkko kuin Matti Vanhasen valheetkin. Mukana on myös hieno tribuutti funkin karnevaaliorkesterille Funkadelicille.
Stalingrad Cowgirls esiintyy Rovaniemen Tivolissa 8. ja Hannibal 14. toukokuuta.