06 toukokuuta 2010

Suomelta Tukiaisia Kreikkaan!
Viimeisin Facebook-sivusto, johon liityin on Suomelta Tukiaisia Kreikkaan!
Kannaotto ei ole poliittinen, vaan tarkoittaa Tukiaisen blondisisaruksia. Turhia julkkuja, jotka kyllä joutavat mennä, jos niin vähällä selvitään. Parhaillaanhan Tukiainen vanhempi eli Tuksu tolvaa tunturissa, mutta sitä seuraavat tarkemmin muut mediat.
Kaikkeenhan ei ole pakko mennä mukaan, ei Facebookkiinkaan. Minun oli pakko. Kun olin Luulajassa tapaamisessa, jossa pohdittiin Tornion Väylän ylittävää kulttuuriyhteistyötä, sen ensimmäinen päätös oli Kulttuuri Verkon avaaminen Facebookissa.
Kätevähän se Facebookkikin on. Tornioon saatiin kehuttu huumedokumentti Reindeerspotting 700 liittyjällä. Saa nähdä miten käy turkulaisten masinoimalle Terveet Kädet-patsas-hankkeelle. Tornion kaupungin päättäjiä on lähestytty jo kirjelmällä. Kannattajia on tällä hetkellä 1468, kun suunnilleen sama verta eli 1297 on ystäviä Meerin Grillillä, joka edustaa sitä elävää kaupunkikulttuuria.
Jokainen tekee Facebookissa, mitä haluaa. Itse innostuin viimeksi tsekkaamaan, miten paljon on kannattajia suomalaisilla sketsihahmoilla. Ylivoimaisesti suosituin on piakkoin albuminsa Tortturalli julkaiseva Marja Tyrni 64 238 ystävällä. Uuno Turhapuroa kannatti 32 856 ja Mauri Äkäslompoloa 21 337. Pirkka-Pekka Peteliuksen Apuva-hokemasta tuttu James Potkukelkka lienee jo menneen talven lumia, ääniä vain 2004.
Facebook on viihdettä ja mukavaa ajankulua. Toiset toivottavat hyvää yötä, toiset kertovat ryyppyreissuistaan, mutta kyllä siellä oikeakin tieto kulkee. Esimerkiksi CMX:n Janne Halmkrona kertoi lukeneensa Lapin Kullan lopettamistiedon ensimmäisenä Facebookista. Varsin mainioita ovat myös tapahtumista tiedottavat sivustot, jotka pystyvät toimimaan reaaliajassa.
Tällä hetkellä naamakirjalaisia naurattaa siis eniten turkulaisen leskirouvan Suut makiaks!-slogan vai naurattaako?
http://www.youtube.com/watch?v=ZuQsNRe_Qo0