16 marraskuuta 2010

Antti Jokinen unohti Nicholas Northin!
Videoiden ohjaajana kansainvälisen maineensa luoneella Antti Jokisella ei ole vielä mitään meriittejä pitkän elokuvan tekijänä. Aikamoisena yllätyksenä monelle tulikin tieto, että hän ohjaa Sofi Oksasen vakavahenkisestä bestselleristä Puhdistus elokuvan vuosina 2011 ja 2012.
Jokisen esikoiselokuva The Resident piti tulla ensi-iltaan jo kesällä, mutta uudeksi ajankohdaksi on ilmoitettu ensi kevät. Hollywood-trilleriä tähdittävät kovat nimet Oscar-voittaja Hilary Swank ja Christopher Lee, mutta pahojen puheiden mukaan elokuva saattaa mennä jopa suoraan DVD-jakeluun, eikä tulisi elokuvateattereihin ollenkaan.
Lappilaisittain ihmetyttää myös Puhdistuksen kuvausajankohta, koska vuosi sitten vakuutettiin, että The Residentin jälkeen Jokinen alkaa kuvata pohjoisessa suurelokuvaa Nicholas North. Suureellisesti puhuttiin elokuvan yhteydessä jopa Rollowoodin rakentamisesta napapiirille.
Kyseessä olisi fantasiaelokuva, johon Antti löysi idean Kalevalasta, joten sen teemat ovat monelle suomalaiselle tuttuja. Koko perheelle tarkoitetussa filmissä Nicholasin tehtävä on pelastaa pohjoinen kansa paholaisen ikeen alta. Yhdeksi elokuvan päätähdistä on valittu maailmantähti Julianne Moore.
Toteutuessaan Nicholas North olisi Suomein kallein elokuva. Sen budjetti on jättimäinen 16 miljoonaa euroa, mutta sen kuvausajankohdan jatkuvasti siirtyessä, kuvattaisiinko sitä enää Suomen Lapissa.
Nimittäin joulukuussa ensi-iltaan tuleva Juuso Helanderin kansainvälinen joulupukkileffa Rare Exports, jonka tapahtumat sijoittuvat Korvatunturille, kuvattiin Pohjois-Norjassa, koska siellä elokuvan teko on huomattavasti halvempaa.