09 marraskuuta 2010

Luulajassa Kimistä Tornedalsfestiin!
Viime viikonloppuna Luulajan kulttuuritalo kuhisi ihmisiä, kun Svartöns Blues-yhdistys juhli kymmenvuotista taivaltaan. Kaikkiaan väkeä kävi 1200 ja juhlien huipennus oli maailman ykköshuuliharpistin Kim Wilsonin konsertti. Lehtitietojen mukaan, yleisö oli Wilsonin dreamteamin soitosta niin haltioissaan, ettei olisi millään päästänyt yhtyettä lavalta.
Vaasan Halloween Bluesin ja Luulajan keikan välissä Kim Wilsonin oli tarkoitus esiintyä Kemin Savoysalissa. Hankkeen takana oli tietenkin promoottori Tuomas Laajoki, mutta viime tipassa homma kariutui rahoitukseen. Kaikki oli valmiina ja harmitus oli tietenkin suuri paitsi Tuomakselle niin myös roots-musan ystäville. Se olisi ollut vuosikymmenen tapaus, sillä bändissä on niin paljon musiikillista kokemusta ja rockhistoriaa.
Ensi viikonloppuna Luulajan kulttuuritalossa on edessä Tornedalsfest, joka veti viime vuonna väkeä konsertteihin, suurimpina vetonauloina Raj-Raj Band ja Markus Fagervall. Muissa kulttuuritilaisuuksissa oli hiljaisempaa.
Tänä vuonna tarjonta on laajempaa, mutta tähtinimet puuttuvat. Pelkästään Ruotsin Tornionlaakson kulttuuriin keskittyvä juhla on tarkoitus viedä ensi vuoden puolella myös Tukholmaan.