17 marraskuuta 2010

Wimme: Mieluummin uudet nastat kuin Emma-pysti! "Saapikhaan siittä ees rahhaakhan. Sais ees authoon uuet nastat. Kunnia häviää, mutta liukhaat ei, kommentoi Wimme Saari tuoreeltaan Emma-ehdokkuuttaan ja arvelee, että viikossa Emma-voittaja on jo unohdettu.
Wimme ja hänen maailmanmusiikkilistoilla hyvin menestynyt Mun-levy on vahvoilla Vuoden Etno-albumi-kategoriassa.Pahin kilpailija hänelle on Palefacen Helsinki - Shangri-La-albumi. Muut kilpakumppanit ovat Nordik Treen Contradans,Duon Elina Järvelä & Juha Virtanen Peliä ja Maria Kalaniemen Vilda rosor.
Etno-sarjan voittaja julkistetaan 9.12. yökerho Tigerissa, Helsingin Kampissa. Samalla jaetaan myös Vuoden jazz -,Vuoden klassisen musiikin -, Vuoden lastenlevy -, Vuoden alternative-/indie - ja Vuoden live - Emmat.
Varsinainen Suomen ääni- ja kuvatallennetuottajien järjestämä pääjuhla Emma-gaala pidetään 26.2.2011 Barona Areenalla, Espoossa. Siirtyminen isompaan paikkaan tietää muuttumista suureksi yleisötapahtumaksi ja pystien jakamisen lisäksi musiikin osuuden lisäämistä.
Tässä tänään julkistetut nominantit :

Vuoden alternative/indie:Lapko - A New Bohemia, Magenta Skycode - Relief, Minä ja Ville Ahonen - Minä ja Ville Ahonen ja Ultramariini - Ydin
Vuoden live-esiintyjä: Cheek, Disco Ensemble, Jenni Vartiainen, Lauri Tähkä & Elonkerjuu, PMMP ja Popeda
Vuoden lastenlevy: Hevisaurus - Hirmuliskojen Yö, Iiro Rantala - Risto Räppääjä ja Polkupyörävaras, Moottörin jyrinää - Moottörin jyrinää ja Paukkumaissi - Huhuu, kuu
Vuoden jazzalbumi: Manuel Dunkel- A Step Forward, Kuará: Markku Ounaskari - Samuli Mikkonen- Psalms and Folk Songs ,- Jussi Lampela Nonet featuring Jukka Eskola- Per Jørgensen ja Lampela X Eskola, Klima Kalima- Loru ja Dalindèo-Soundtrack for the Sound Eye.