17 marraskuuta 2010

Väylän Pyörre Uutiset tänään 1 vuoden!
Kun aloitin Väylän Pyörre Uutisten toimittamisen päätin, että pyöritän sivua vuoden kerrallaan. Sen jälkeen arvioin käytänkö aikani johonkin muuhun. Uuden musiikkikirjan kokoaminen houkuttelisi ja levyjen tuottaminen myös.
Musiikkisivu on luonnollisesti kirjoittajansa eli yli viisikymppisen näköinen. Pyrkimys vankkaan asiatietoon ja pieni kallistuma bluesiinkin on tunnustettava, joten yhtelö on mahdollisimman epäkaupallinen. Vielä kun tietää, että uutisten levikkialueella asuu vain 200 000 ihmistä, kävijöitä ei luulisi olevan.
Ilokseni olen kuitenkin huomannut, että lukijoiden määrä kasvaa koko ajan tasaisesti ilman suurempaa promoamista. Tarvetta siis on ja heti alussa yllätti etelän kiinnostus sivua kohtaan. Koko ajan kävijöitä onkin ollut selvästi eniten Helsingistä ja Oulusta, todennäköisesti sinne muuttaneita pohjoissuomalaisia. Sen jälkeen tulevat Rovaniemi, Ruotsi, Kemi ja Tornio. Yllättävää on myös, että sivulla on piipahtanut kansalaisia 62 eri maasta. Kiitokset kaikille lukijoille!
Pääasiassa Väylän Pyörre uutiset kertoo pohjoisista aiheista, mutta umpioitumisen välttämiseksi, joskus piipahdetaan maailmallakin ja sivulla on oikeus julkaista Rootsy.nu- ja Vintage Rock-sivustojen kansainvälistä materiaalia.
Toistaiseksi Väylän Pyörre Uutisia on julkaistu kolmisensataa ja hommaa jatketaan ainakin vuoden loppuun. Vinkkejä otetaan edelleen vastaan ja kirjoitustaitoisia kolumnisteja kutsutaan mukaan talkoisiin.