torstai 19. tammikuuta 2012

Blues-Erja julkaisee livelevyn Ylläksellä!Laulaja-kitaristi Erja Lyytinen julkaisee uransa ensimmäisen livelevyn Songs From The Road ja sen virallinen julkaisukonserrti on 27.tammikuuta Ylläs Jazz Bluesissa. Kauppoihin cd/dvd-yhdistelmä tulee keskiviikkona 8. helmikuuta.
Savoy-teatterissa Helsingissä viime marraskuussa taltioitu konsertti ilmestyy Ruf Records-levymerkillä osana samannimistä sarjaa, jossa on aikaisemmin julkaistu Jeff Healeyn ja Luther Allisonin dvd-levyt.
Erja kertoo, että keikkayleisön jatkuvat pyynnöt innostivat häntä livelevyn tekoon.
- Pyrin aina ottamaan yleisön huomioon ja näin viimeinkin voin totetuttaa heidän toiveen. Keikkamme ovat olleet aina todella energisiä ja dvd:n nauhoitusilta Savoyssa oli myös todella ikimuistoinen.

Erja Lyytinen lähtee julkaisunsa myötä koko Suomen kattavalle kiertueelle. Ylläs Jazz Blues-keikkojen 27. ja 28.1. jälkeen hän konsertoi Lapissa vielä 31.1. Rovaniemen Korundissa ja 1.2. Tornion Musiikkitalolla.
Erja kiertää jatkuvasti oman bändinsä kanssa, jossa soittavat kitaristi Davide Floreno, basisti Roger Inniss ja rumpali Miri Miettinen. Viime syksynä hän esiintyi Suomen lisäksi Saksassa, Itävallassa, Sveitsissä, Ruotsissa, Englannissa ja Puolassa.
- Viime vuosina keikkailu on työllistänyt meitä muualla Euroopassa ja suomalaiset fanit ovat välillä kyselleet huolissaan, keikkailemmeko enää kotimaassa. On todella mahtavaa saada tehdä Suomessa mittava konserttikiertue, joka ulottuu aina Helsingistä Ylläkselle saakka, Erja kertoo ja paljastaa samalla tulevaa:
- Keikoilla on tarkoituksena kokeilla uusia kappaleita, joita olen kirjoittanut edellisinä vuosina. Onpa setissä myös pari uutta cover-kappaletta syvän etelän soundiakin.