lauantai 7. tammikuuta 2012

Fleetwood Mac menetti jo toisen x-soittajansa! Viime tiistaina 3. päivä tammikuuta asunnostaan Pohjois-Lontoossa löydettiin kuolleena entinen Fleetwood Mac-kitaristi Bob Weston. Viime vuoden lokakuun 18. päivä yhtye menetti taas lyhytaikaisen perustajajäsenensä basisti Bob Brunningin.
Bob Brunning menehtyi 68-vuotiaana sydänkohtaukseen. Hän ehti soittaa yhtyeessä vuonna 1967 vain muutaman kuukauden, ennen kuin John McVie suostui jättämään John Mayall`s Buesbreakersin ja liittymään yhtyeen riveihin. Bobin basso tallentui kappaleelle Long gray mare, mutta aina hän kuului Fleetwood Macin sisäpiiriin ja kirjoittipa yhtyeeseen liittyen useammankin kirjan.
Kitaristi Bob Weston kuoli taas sisäiseen verenvuotoon 64-vuotiaana. Hän soitti Fleetwood Macin vuoden 1973 albumeilla Penguin ja Mystery To Me ja hänen tunnetuin FM-kappale on instrumentaali Caught in the rain.
Bob Weston siirtyi Fleetwood Maciin laulaja John Long Baldryn yhtyeestä. Hän korvasi Dave Walkerin kanssa Danny Kirwanin, joka oli jättänyt bändin. Näin heitettiin viimeiset mullat bluespohjaiselle Fleetwood Macille, sillä häntä ennen yhtyeestä olivat lähteneet Peter Green ja Jeremy Spencer, jotka olivat pitäneet myös perinteitä yllä.
Westonin pesti jäi Fleetwood Macissä kuitenkin vain parin vuoden mittaiseksi, kun yhtyeen pomo Mick Fleetwood sai selville, että Westonilla ja hänen vaimollaan Jenny Boydilla oli suhde. Hän antoi Bobille potkut ja
pariskunnan välit viilenivät hetkeksi, mutta taas mentiin yhteen ja erottiin ja naimisiin pari meni keskenään useammankin kerran.
Bob Weston teki urallaan useita sooloalbumeita ja oli pidetty sessionkitaristi, mutta koskaan hän ei päässyt nauttimaan suuresta menestyksestä. Seuraavaksi hänen oli määrä mennä studioon entisen Rolling Stones-kitaristi Mick Taylorin kanssa.
Fleetwood Macin jäsenistä hän levytti Bob Welchin, Mick Fleetwoodin ja Danny Kirwanin kanssa. Viimemainitun soololevyllä Hello There Big Boy, hän lähinnä paikkasi pahoista alko-ongelmista kärsineen Kirwanin soittomokia.
Mielenkiintoista musiikkia Weston teki myös vahvaäänisen Dana Gillespien, superyhtye Ashman Reynoldsin, hittilaulaja Murray Headin ja ennen muita 1960-luvun lopulla Chimeran kanssa. Yhtyeen taustalla vaikuttivat Pink Floyd-miehet Nick Mason ja Rick Wright. Musiikissa hippirock yhdistyi kauniisiin naisääniin tuoden mieleen lähinnä Sandy Dennyn parhaat päivät ja Bob Weston pääsi esittelemään kitaristin taitojaan.
Fleetwood Mac (Bob Weston,g): Caught in the rain
Chimera: Come in to the garden: http://youtu.be/0YAaol7-WIE
Ashman Reynolds:City lights: http://youtu.be/N2bHhlavflo

Fleetwood Mac: Miles Away & Believe me