keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Sähkeuutisia: CMX, Herra Ylppö, Hannibal....

Ensi kesän Twin City-festivaalin Tornio-Torstaita Terveitten Käsien ja Jukka Pojan kanssa tähdittävä CMX menee studioon levyn tekoon maaliskuun puolivälissä. Asiasta kertoo ensimmäisenä Soundi. Kyseessä on yhtyeen 14. albumi.
CMX:n laulaja-basisti A. W. Yrjänä kertoo, että tällä kertaa hänen lisäkseen biisintekopuolella kunnostautuu kitaristi Timo Rasio.
Myös tuottaja Rake Eskolin saa toteuttaa salaiset haaveensa ja koneet päästetään irti.
- Rasion riffikonetta lypsettiin nyt kunnolla, sanoo A.W., joka kuvaa CMX:n kuulostaneen ekoissa treeneissä tauon jälkeen
meskaliinia napanneelta ruosteiselta metallisiililtä.
Uuden levyn julkaisee Ratas Music Group, joten CMX:n 18 vuotta kestänyt yhteistyö EMI:n kanssa päättyy.


Herra Ylppö
oikealta nimeltään Mikko Mäntymäki on tunnetusti Lapin ystävä. Hän nauttii lapinomeiningistä ja onpa tehnyt laulut Sodankylä ja Aavasaksa, jotka molemmat kertovat hänen suhteestaan erääseen espanjalaiseen filmituottajanaiseen, jonka pokasi Sodankylän elokuvajuhlilla.
Uutinen on kuitenkin se, että Mikko Mäntymäki on vaihtanut etunimensä Frankiksi.
- Se on ollut pitkään sellainen elämään jäänyt vitsi.Dokasin kesällä monta päivää Sodankylän elokuvajuhlilla. Sen jälkeen minulla oli hirvittävä krapula. Kun pääsin kotiin, ajattelin, että joku muutos on elämässä tehtävä. Päätin aloittaa vaihtamalla nimeni Frankiksi. Luulin tosiaan, että se muuttaisi elämäni. Muttei se muuttanut, kertoo mies Rumbassa.


Presidentinvaalihuumaa kun eletään, suomalaiset eri musiikkityylien edustajat valitsivat Rumban pyynnöstä 5 ehdokasta Rumban Musiikkipresidentiksi 2012.
Valituksi tulivat Jarkko Martiskainen, Anssi Kela, Amorphiksen Tomi Koivusaari, Reginan Iisa Pykäri ja Hannibal, joka edustaa Lappia.
Hannu "Hannibal" Soppa on kotoisin Rovaniemeltä. Hän on hiphopin ja funkin pioneeri ja Tulenkantajista tuttu mc-veteraani. Hannibal kisaa numerolla 2 ja haluaa korostaa hyvinvointia musiikissa. Äänestää voi osoitteessa
www.rumba.fi.