torstai 26. tammikuuta 2012

Sweet Luulajaan (...ja melkein Tervolaan 1972)!
Tänä vuonna, tarkemmin 3. marraskuuta tulee kuluneeksi 40 vuotta brittiläisen purkkapopbändi The Sweetin surullisenkuuluisasta keikasta Tervolan Pohjankaarella. Nuoret odottivat koko yön, mutta yhtye ei koskaan paikalle saapunut. Yhtye oli jäänyt viettämään iltaa Oulun Arinaan.
The Sweet esiintyy ensi elokuussa Luleåkalasseissa, mutta jos haluatte maksaa potut pottuina
tai vaatia korvauksia henkisistä kärsimyksistä, se ei enää onnistu. Yhtyeen jäsenistä laulaja Brian Connolly ja rumpali Mick Tucker ovat kuolleet ja elossa olevat jäsenet basisti Steve Priest ja kitaristi Andy Scott molemmat vetävät omaa The Sweet-nimistä bändiä. Kesällä Luulajaan saapuu jälkimmäisen nostalgiajukeboksi.
Yhtyeen koko vuoden 1972 marraskuinen Suomen kiertue oli kaoottinen. " Jos maine ja pissa kihahtaa noin pahasti päähän, niin lopettakaa!", kirjoitti Suosikki.
Eittämättä the Sweet nostaa vieläkin punan poskille, eikä hyvässä mielessä. Liput Pohjankaarelle olivat superkalliita eli 10 markkaa kappale, mikä oli siihen aikaan iso raha.
Ennen Tervolaa The Sweet heitti keikan Ylivieskassa. Yhtye oli tarkoitus lennättää helikopterilla, mutta huonosta säästä johtuen yhtyettä lähetettiin hakemaan taksi, mutta mitä sitten tapahtui...se on pitkä tarina ja täysi totuus tuskin koskaan selviää....mutta yritetään selvittää.
Jos jollakin on muistoja tai valokuvia tuolta Tervolan keikalta, jossa esiintyivät Battaglia Nobility ja Express, lähettäkää osoitteeseen: arto.junttila@pp.inet.fi
PS. The Sweetillä oli 15 biisiä Brittien Top 40-listalla, mutta Blockbuster oli ainoa, joka nousi ykköseksi. Se tapahtui 26.1.1973 eli päivälleen 41 vuotta sitten.