perjantai 13. tammikuuta 2012

U u t t a tangoa Kemissä!
"Jyväskyläläinen ensemble poikkeaa muista Piazzolla-bändeistä rockaaavalla ja improvisatorisella otteella." (Jukka Hauru, HS)
Maineikas tangoyhtye Otra Vez ja Länsi-Pohjan Jousikvartetti esittävät kantaesityksenä 26.tammikuuta Kemin Pirtin salissa klo 19.00. konserttikokonaisuuden, jonka yhtye on säveltänyt ja sovittanut Pakkasukko Blues & Jazz -festivaalin tilauksesta. Luvassa on muun muassa Unto Monosen, Toivo Kärjen, Markus Elglandin, Matti Laukkasen ja Astor Piazzollan musiikkia, jonka yhteisenä nimittäjänä on uusi tango, tango nuevo.
Otra Vez -kvintetin soinnilliset lähtökohdat ovat syvällä argentiinalaisen tangon traditiossa, vaikkakin yhtyeen tavoite on ollut alusta asti luoda uutta, eikä varjella vanhaa. Tango nuevo on sananmukaisesti uutta musiikkia, niinpä Otra Vez haluaa lisätä tangon traditioon jotakin uutta. Kvintetin jäsenet ovat sukupolvea, jolle musiikin rajojen yli liukuminen on itsestään selvää. Niinpä muusikoista jokainen on työskennellyt sekä klassisen konserttimusiikin että muiden musiikin lajien parissa jazzista kansanmusiikkiin.

Suomessa Otra Vez on esiintynyt lukuisten kaupunginorkestereiden kanssa, mutta konsertoinut myös UMO Big Bandin, Verneri Pohjolan, Patrick Galloisin, Eino Grönin, Severi Pyysalon, María Trubban ja Javier Antarin kanssa.
Otra Vez on myös esiintynyt ympäri maailman, tehnyt muun muassa konserttikiertueen Espanjassa, yhdessä laulaja Martin Alvaradon kanssa ja esiintynyt hänen kanssaan Argentiinan suurimmalla tangofestivaalilla, Buenos Airesissa.

Otra Vezissä soittavat Antti Heermann (viulu), Markus Elgland (kitara), Henrik Sandås (bandoneon), Matti Laukkanen (piano) ja Tony Elgland (basso).
Liput 25 e ovelta / 20 e ennakkoon. Ennakkoliput: Hotelli Cumulus, Hotelli Merihovi ja http://www.tiketti.fi/
PS. Kemin Pirtin konsertin tuotto menee ensi kesänä toteutettavaan, järjestyksessään kolmannen nuorten pop- & rockmusiikkileirin kulujen kattamiseen.