torstai 5. tammikuuta 2012

Pieni rumpalityttö ja...big, big band!

Legendaarisen Ornette Colemanin yhtyeessä maineensa luonut basisti Charlie Haden on sanonut ranskalaisrumpali Anna Paceosta:"Hän on ollut yksi lahjakkaimmista oppilaistani. Hänellä on vetovoimainen ja erottuva tyyli ja sointi, joka tekee hänestä uniikin."

Kun Norrbotten Big Bandin trumpetisti Dan Johansson konsertoi Annen kanssa Norjassa, hän esitti hänelle kutsun yhteiskeikoista ison orkesterin kanssa. Anne ei kauaa miettinyt, vaan suostui.
Tornion Musiikkitalolla hän esiintyy Norrbotten Big Bandin vieraana 18. tammikuuta klo 19.00 (s.a.). Lisäksi tätä lahjakasta muusikkoa kuullaan Luulajassa ja Piittimessä.
Anne aloitti rumpujen soiton rokaten ja popaten 9-vuotiaana, mutta kolme vuotta myöhemmin jazz vei hänet mennessään. Kipinä syttyi Children For Jazz-festivaaleilla Barcelonnettessä, jossa hän osallistui Dianne Reevesin, Kenny Garretin ja Ravi Coltranen vetämille kursseille.
Nyt 15 vuotta myöhemmin Anne lumoaa jazzmaailmaa vauhdilla. Melodisuus, rytmien leikki ja soittamisen ilo ovat vahvuuksia, joilla hänen rumpujensoittoaan on kuvattu.
Kotonaan Ranskassa jokainen tuntee iloisen Annen, sillä hän kuuluu tätä nykyä maansa huippuihin. Äskettäin hänet palkittiin arvostetulla Victoires du Jazz 2011-palkinnolla ja aiemmin hän on saanut Django d’Or-tunnustuksen, monen muun pystin ohella.
Paceolla on oma trio Triphase, joka on julkaissut kaksi hyvän kritiikin saanutta albumia ja esiintynyt ympäri maailman: Chilessä, Vietnamissa, Indonesiassa, Taiwanissa, Kanadassa, Saksassa, Algeriassa ja Portugalissa.
Pariisissa hän on emännöinyt vuosina 2006 ja 2007 jazzklubia Le Duc des Lombards, jonka huippuvieraisiin ovat kuuluneet muun muassa Henri Texier, Rhoda Scott, Julien Lourau and Rick Margitza.
Vuonna 2010 Anne Paceo valittiin myös rumpaliksi European Jazz Orchestraan, johon kootaan Euroopan lupaavimmat nuoret muusikot.
Tornion konsertin järjestävät Pop & Jazz Konservatorio Lappia ja Haparanda Teaterförening.
Liput maksavat 15/10€.