keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Torniolainen mukana Voice Of Finland-kisassa!

Viime perjantaina startannut Voice of Finland-kisa osoitti heti kättelyssä, ettei kyseessä ole mikään Idols.
Kyse on jo pitkälle päässeistä laulajista. Ohjelma oli nautinnollista viihdettä ja tuomarien kommentit kannustavia, vaikka peli oli heti armotonta ja hyviäkin laulajia tippui.

Idolsin Oulun karsinnassa suuri osa oli huonontasoisia karaokelaulajia, mutta jatkoon päässeiden joukosta jäivät mieleen iloinen laulajapoika Pellosta Heikki ”Helmenkalastaja” Sitomaniemi omalla laulullaan ja valmis laulaja Niina Kähönen.
Jälkimmäisestä nousi heti ajatus; aikuinen nainen on eksynyt väärään kilpailuun. Hänenhän pitäisi olla Voice of Finland-skabassa.
Onneksi tilaisuuden saa on ainakin yksi Pop & Jazz Konservatorio Lappian kasvatti, nimittäin Johanna Mäkelä.
Kolmisen vuotta sitten
kirjoitin torniolaisessa paikallislehdessä hänestä Matkalla tähtiin-jutussani:
” Tästä tytöstä varmasti kuullaan. Se oli ensimmäinen ajatus kun kuulin torniolaista Johanna Mäkelää, 21, kuukausi sitten Tähtiartisti-finaalissa Rokualla. Lavasäteily, raikas tulkinta Annika Eklundin Shanghain valoista ja ennen muuta saumaton yhteispeli Martti Metsäkedon yhtyeen kanssa, sai kiinnostumaan.”
Muutama kuukausi sitten postiluukusta tipahti Tähden Tähden-kokoelma ja sillä oli mukana Johanna Mäkelä ja
kappale Kiidän. Oliko kyseessä sama torniolaistyttö? Ääni oli kyllä sama, mutta ulkoinen look oli muuttunut. Pakko oli ottaa neitokaiseen yhteyttä.
- Sama Johanna Torniosta ollaan, hän vastasi uteluuni.
Konservatorio Lappian jälkeen Mäkelän tie oli vienyt vuodeksi Ikaalisiin artistivalmennukseen ja nyt hän kertoi aloittaneensa musiikkipedagogi-opinnot Jyväskylässä. Hän oli mukana myös bilebändissä, joka tarjoili
Suomirockia parin viime vuosikymmenen varrelta.
Johanna Mäkelästä tuli laulaja vasta yläasteen yhdeksännellä luokalla ja karaoken ansiosta.
- Ennen karaokea olin laulanut yksin vain joissain häissä. Karaoke tuli minun elämään 15-vuotiaana, kun kummisetäni Martti Mehtälä hankki karaokelaitteet.
- Sitä ennen soitin pianoa ja lauloin Hannulan lapsikuorossa ja Selestinassa, Mäkelä kertoi muutama vuosi sitten.
Johanna on osallistunut moniin laulukipailuihin ja sitä kautta hankkinut lisää varmuutta ja esiintymiskokemusta. Yllämainitussa Tähtiartistikisassa hän oli toinen. Muista mainittakoon 17-vuotiaana pääsy Toivo Kärki-laulukilpailun semifinaaliin ja Torniossa voitto Jemma-Gaalassa.