16 marraskuuta 2011

HIMin rumpalin sairaus pysäytti levyn teon!
Maailman äänekkäimmäksi rocklehdeksi itseään tituuleeraava Revolver valitsi äskettäin äänestyksessään HIMin Ville Valon "kuumimmaksi metallimuusikoksi". Siinä yhteydessä hän paljasti, että yhtye on työstänyt uutta levyä, kunnes kolme kuukautta sitten
hommalle tuli täysi stoppi.
Juuriltaan tornionlaaksolainen rumpali Gas Lipstickin alias Mika Karppisen kädet eivät enää toimineet. Nyt sairaus on diagnostisoitu penikkataudiksi. Paranemisennuste on hyvä ja kuntouttaminen on täydessä käynnissä.
- Meidän täytyy vain odottaa. Joulukuussa aikaisintaan on toiveissa, että hän voi yrittää taas soittohommia, Valo kertoo Revolver-lehdelle.
Mika Karppisesta tuli HIMin rumpali vuonna 1999. Hän on syntyjään Eskilstunasta, jonne hänen vanhempansa muuttivat 1960-luvulla työn perässä Pohjois-Suomesta. Mikan isä soitti paikallisessa harmonikkayhtyeessä ja Mika änkesi mukaan reeneihin ja ihastui rumpujen ääneen ja pyysi saada kokeilla ja se oli kerralla menoa.
Lastentarhassa Mika tutustustui Harri Mäntyyn, josta tuli myöhemmin suositun Kent-yhtyeen kitaristi 13 vuodeksi.
Harrin vanhempien työhistoria oli samanlainen kuin Mikan ja hekin olivat lähtöisin pohjoisesta, tosin eivät Pellon seudulta, vaan Rovaniemen läheltä.
Harrin vanhempi veli oli kova Kiss-fani ja yhtyeen Destroyer- levy sai 8-vuotiaiden pojanvesseleiden päät sekaisin ja päiväkodissa he järjestivät oman ilmakitarashownsa. Muutamaa vuotta myöhemmin kaverukset perustivat ensimmäisen bändinsä Hairless Future.
1984 Karppisten perhe muutti Suomeen ja Mika jatkoi punk- ja metallihenkisissä bändeissä Valvontakomissio, Kyyria ja Dementia. Välillä hän toimi Stratovariuksen rumputeknikkona. Hän luotti siihen, että ennemmin tai myöhemmin musiikillakin voi elää. Varmuuden vuoksi hällä oli kuitenkin takataskussa timpurin paperit.