25 marraskuuta 2011

Juicen kultalevyjä ja patsas esillä Tampereella!

Tänään tulee kuluneeksi Juice Leskisen kuolemasta viisi vuotta. Häntä muistetaan Tampereen pääkirjasto Metsossa pienimuotoisella konsertilla, jonka esiintyjänä on yhtye Katwin Heimo (klo 17), sekä nostamalla esille Juicen & Grand Slam –yhtyeen saamat neljä kultalevyä ja yksi timanttialbumi.
Ne ovat olleet, samoin kuin Juice-patsas, jo pitkään kirjastossa, mutta eivät yleisön nähtävissä. Kulta-albumit ovat Pyromaani Palaa Rikospaikalle (1985), Yölento (1986), Minä (1987) ja Sinä (1990). Yölento ansaitsi kulta-albumin lisäksi platinaisen kiekon.

Omistamansa levyt ja Juice-patsaan lahjoitti kirjastoon sijoitettaviksi hotelli- ja ravintolaemäntä Lea Parviainen kesäkuussa 2007. Alunperin levyt ja patsas olivat Parviaisen emännöimässä Leena ja Pekka-ravintolassa, mutta
joutuivat myöhemmin vaihtamaan kotipaikkaa ravintola Tillikkaan.

Loppujen lopuksi Parviainen tahtoi siirtää Juicen muistoesineet pääkirjasto Metsoon.
- Vanha herra tykkäisi jo tulla rauhallisempaan ympäristöön, vakuutteli lahjoittaja tuolloin. Hannu Riikosen tekemä Juice-patsas oleilee nykyään Viola-kodissa Tampereella yhdessä Juicen kirjaston kanssa.
Tampereen kävijöille myös tiedoksi, että viime hemikuussa kaupungissa avattiin JUICEN RAITTI, johon kuuluu kymmenen Tampereen keskustan tuntumassa olevaa kohdetta, jotka ovat olleet merkityksellisiä Juice Leskisen elämässä. Kullttuuriraitin esitteen ja kartan voi tulostaa osoitteesta
http://www.raitit.net/juice.