08 marraskuuta 2011

Latebirds Ylläs Jazz Bluesiin!
Varmistuneita myös Erja Lyytinen & Irina Björklund!
Latebirds
Suomi-pojat kirjoittavat Amerikan musiikkihistoriaa uusiksi. Ensin 1960-luvun instrumentaalimusaa tuoreella otteella soittava Laika & the Cosmonauts nousi kovaan kulttisuosioon muun muassa elokuvaohjaaja Quentin Tarantinon tuella ja nyt the Latebirds jatkaa siitä, mihin kosmonautit jäivät.
Yhtyettä luotsaava laulaja-lauluntekijä Markus Nordenstreng sanoi eräässä haastattelussa.
- Jos joku kysyisi multa, että mille aikakaudelle mieluitin menisin, niin vastaus olisi 1960-luvun lopulle tai 1970-luvun alkuun.
Byrds, Buffalo Springfield, Flying Burrito Brothers ja Tom Petty & the Heartbreakers. Siinä muutama bändi, joiden vaikutuksen voit kuulla Latebirdsin musiikissa ja näitähän yhdistää Dylan ja countryrock, mutta paljon muutakin Amerikan lainaa löytyy.
Markus on viettänyt pitkiä aikoja Los Angelesissa ja paitsi uusia lauluja, hänen kynästään on syntynyt musiikkijuttuja Hesariin. Hän on päässyt hyvin sisään suurkaupungin musiikkipiireihin ja muille soittajille levytykset Los Angelesissa ovat olleetkin täynnä yllätyksiä. Studion ovea ei ole laitettu säppiin, niinpä sinne on lappanut tähtinimiä.
Vuosikymmenessä Latebirds on julkaissut vain kolme albumia. Markuksen lisäksi yhtyeessä soittavat tekijämiehet Jussi Jaakonaho, Mikko Mäkelä, Janne Haavisto sekä Matti Pitsinki. Syyskuussa yhtye oli ensimmäisellä Amerikan kiertueella promoamassa viimeisintä pitkäsoittoa Last Of The Good Ol`Days ja homma otetaan uusiksi ennen joulua, koska vastaanotto oli niin hyvä.
Latebirdsin uuden albumin tuotti Jim Scott, joka on tehnyt yhteistyötä muun muassa Johnny Cashin, Tom Pettyn ja Dixie Chicksin kanssa. Levyllä vierailevat Wilcon Nels Cline ja Emmy-palkittu näyttelijä Minnie Driver. Lisäksi levyn kylkiäisenä ilmestyy viiden biisin bonus-EP, joka on äänitetty Levon Helmin (x-the Band) studiolla Woodstockissa, jossa tunnelmaa nostatti countrylegenda Kris Kristofferson.
Hän kiinnostui Latebirdsistä kuultuaan yhtyeen version hänen menestyskappaleesta In the news.
- Lähetin sen Krisille ja hän piti siitä ja tarjoutui laulamaan albumillamme. Tietenkään meillä ei ollut varaa maksaa Kristoffersonille, mutta hän esiintyikin aivan ilmaiseksi, Nordenstreng kertoo FinnTimes-lehdelle. Allaolevassa videossa hän kertoo lisää Last Of The Good Ol`Days-albumin teosta!