29 marraskuuta 2011

W.A.S.P. ja Mike Monroe, myös Twinkkareille!
Tornion ensi kesän Twin City-festivaalin (18.-22.7.) toinen kansainvälinen huippukiinnitys on amerikkalainen hevilegenda W.A.S.P.
Festivaalipromoottori Reijo Angeria on tehnyt sopimuksen myös tämän hetken kuumimman kotimaisen rokkistaran Mike Monroen bändin saapumisesta. Herra Matti Fagerholmhan kävi äskettäin Brittein saarilla pokkaamassa arvostetun Classic Rock-palkinnon vuoden parhaasta albumista Sensory Overdrive ja nyt hänet on huomioitu myös valtiovallan taholta Linnan itsenäisyyspäiväkutsulla.
Blackie Lawlessin johtama W.A.S.P. tähdittää Twinkkareiden perjantaita, kun taas 1970-luvun hittikone Slade on lauantain pääesiintyjä.
W.A.S.P. perustettiin Los Angelesissa vuonna 1982 ja se tuli tunnetuksi villistä live-esiintymisestään. Sirkkelimies Lawless(kuvassa) käytti sanoituksissaan ja showssaan kauhu-ja väkivaltaelementtejä ja aiheutti pahennusta.
Moninkertaisesta platinaa myyneet Animal (Fuck you like a beast), L.O.V.E. machine, Wild child ja I wanna be somebody ovat yhtyeen tunnetuimmat hevihitit ja ne kuullaan satavarmasti myös Torniossa.
Suomessa yhtye esiintyi 1980-luvulla useammankin kerran, mutta palasi seuraavan kerran muutamalle keikalle vasta vuonna 2004. Ei uskottu yhtyeen vetovoimaan, mutta yhtye yllättikin suosiollaan niin järjestäjät kuin yhtyeen itsensäkin. Keikat myytiin loppuun ja vastaanotto oli uskomaton ja sen jälkeen yhtye on ollut Suomeen tervetullut vieras.
Edelleen W.A.S.P. soittaa keikoillaan paljon biisejä ensimmäisiltä 1980-luvun albumeilta, mutta uuttakin tuotantoa yhtyeeltä on syntynyt. Alkuajoista yhtye on rauhoittunut ja viimeisin pari vuotta sitten ilmestynyt albumi Babylon sisältää sanoituksissa raamatullisiakin aineksia.
Keikoistaan W.A.S.P. on saanut kauttaaltaan hyviä livekritiikkejä. Sama koskee myös brittiveteraani Sladea, joten heinäkuussa on luvassa kaikkien aikojen Twinkkarit.
W.A.S.P.: Blackie Lawless – laulu, kitara, Doug Blair – soolokitara, Mike Duda – basso ja Mike Dupke - rummut