06 marraskuuta 2011

Sähkeissä: Mikko Hirvonen, Mr. Lordi ja Veeti Kallio!
Maailmankuulut sorateiden virtuoosit Mikko Hirvonen ja Daniel Sordo ottavat mittaa toisistaan talvikauden avajaisissa Ylläksellä.
MM-sarjaa kiertävät rallikuskit kisaavat lauantaina 26.11. crosskart-autoilla kilometrin pituisella radalla, joka rakennetaan Yllästunturin rinteeseen.

Menossa mukana ovat myös ratamoottoripyöräilijä Mika Kallio, Hirvosen kartturi Jarmo Lehtinen ja tulevaisuuden rallinimi Juho Hänninen sekä muutama yllätyshaastaja.
Toista kertaa järjestettävässä Ylläs Snow Stage- tapahtumassa (25.-27.11) myös yleisöllä on mahdollista
kokeilla crosskart-autoja samalla radalla ja tietenkin pitää hauskaa lasketellen ja joraten Taigan ilmaisissa tansseissa 26.11 Lapin Hurriganesin Freezerin tahdissa.

Mitä tapahtuu, kun kauhuspesialistit Mr. Lordi ja Helsingin Sanomien toimittaja Jussi Ahlroth, joka kirjoitti rovaniemeläismonsterista kirjankin, päästetään uudistamaan joulupukkia. Se nähdään 12. joulukuuta YLE TV2:n Kansallisaarre-ohjelmassa.
- Emme tehneet joulupukista ainakaan ilkiöpukkia. Sen teki jo Rare Exports-leffa, joten miksi tehdä samaa uudelleen. Päinvastoin - kehitimme uudenlaisen hyväntekeväisyyskampanjan, Ahlroth paljastaa.
Auta Joulupukkia –nimellä kulkeva kampanja pyrkii takamaan, että myös yhä useampi lapsi köyhissäkin maissa, saa lahjan, eikä joulupukin tarvitse pettää lupaustaan.
Hyväntekeväisyyshankkeen takana ovat kehitysyhteistyöjärjestö Suomen World Vision, Yleisradio ja Upcode ja kampanjan kohteiksi on valittu Afrikan sarven kriisialue, Kenia ja Uganda.

Kemijärven karpaasi Veeti Kallio on siirtynyt Tanssii Tähtien Kanssa-kisasta kaltereiden taakse. Hän näyttelee pääosaa pahamaineiseen Kakolan vankilaan sijoittuvassa rockmusikaalissa, joka esitetään Turun kaupunginteatterin päänäyttämöllä ensi helmikuussa.
Satu Rasilan käsikirjoittaman tarinan päähenkilö on impulsiivinen ja
väkivaltainen pikkurikollinen Leo. Hän on tappanut poliisin, joten hän
asettuu vankien sisäisessä hierarkiassa korkealle heti tultuaan Kakolan Pohjoissiipeen.
Muurien ulkopuolella elää nuori nainen, joka on päättänyt vihdoinkin selvittää, kuka on hänen oikea isänsä. Häntä näyttelee Husky Rescue bändistäkin tuttu vokalisti Reeta Vestman, joka on opiskellut musikaalinäyttelijäksi Royal Academy of Musicissa Lontoossa.
Kakola on historian ensimmäinen turkulainen rockmusikaali Ainutkertaisen siitä tekee, ei pelkästään sen sijoittuminen Kakolan muurien sisäpuolelle, vaan myös sen musiikin valinta . Tiedossa on turkulaisperäinen soundtrack, joka selaa esiin ne parhaimmat laulut, joita Aurajoen rannoilta on huuhdottu.
Musiikista vastaa Jussi Vahvaselän luotsaama livebändi, tanssista Reija Wäre ja ohjauksesta, äskettäin Oulun kaupunginteatterin johtajaksi valittu Mikko Kouki.