29 marraskuuta 2011

Näe livenä Kemissä: ZALO-duo ja Olli Ontronen & Mighty Shitty!

Turun seudulta kotosin olevan Zalo-duon Lapin kiertue on jo loppusuoralla. Further Up To The North-turnee piipahtaa vielä Kemin Ankkurissa 5. joulukuuta.
Blues Newsin päätoimittaja Pete Hoppula on luonnehtinut Hanna Salon ja JJ Lemmetin musiikkia psykedeeliseksi elektrofolkbluesiksi.
Ensimmäisenä allekirjoittaneelle tulee mieleen Led Zeppelin. Soinnillisesti musiikissa onkin paljon kaikuja 1960- ja 1970-luvuilta. Lemmetty käyttää rumpukapulaa vähän kuin Jimmy Page jousta kitaransoiton välineenä ja Hannan roheva äänenkäyttö viittaa Robert Plantiin. Nykyartisteista Zalo-duoa on verrattu milloin White Stripesiin, milloin idearikkaudessaan Björkiin, mutta yhtä kaikki, heidän musiikkinsa tulee sydämestä ja on tosi persoonallista.
Duo on ollut kasassa 1990-luvun puolivälistä asti ja julkaissut omakustanteena muun muassa albumin World Is Mine vuonna 2007, mutta jäänyt valitettavan vähälle huomiolle. Kaksikko on kiertänyt kotimaan lisäksi myös Ruotsissa ja Englannissa. Huolimatta pienuudestaan, he pystyvät loihtimaan bändimäisen soundin.Kannattaa tsekata!
Blueshuuliharpun suomalainen wonderboy Olli Ontronen tuo Mighty Shitty-bändinsä Kemin Bar Koodiin 9. joulukuuta. Useasti yhtyeen kitaristi Tuomas Laajoen kotikaupungissa esiintynyt ja kaksi pitkäsoittoa julkaissut Ontronen lupaa kemiläisille ennakkomaistiaisia tulevalta albumiltaan, joka voi yllättää bluespuristin, sillä musiikissa on mausteita puhtaasta rockista, Tamla Motownista ja jopa progesta. Kyseessä on siis totaalinen suunnanmuutos aiempaan verrattuna, sillä jopa sana blues on karsittu yhtyeen nimestä pois.
Ontronen tuo valoa kaamoksen keskelle. Hänen aiempi kokoonpano Bluesology oli puhtaasti west coast -tyylinen bluesbändi torvisektioineen, esiintymisasuineen ja soundeineen, mutta nyt hänen omasta salkusta kaivettujen biisien odotetaan jättävän lopullisesti oman Ontronen-puumerkin suomalaiseen rootskenttään.Levytysstudioon Olli yhtyeineen painuu heti ensi vuoden alussa.
Mighty Shitty (tosi paska)-kokoonpanossa soittavat Bluesologystä tutut luottomiehet, kitaristi Tuomas Laajoki, rumpali Timo Tikkamäki ja basisti Rauli Suuronen.