24 marraskuuta 2011

Jaakko Laitinen & Väärä Raha Lappiin!
Jaakko Laitinen & Väärä Raha saapuu joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna Lappiin juhlakeikoille.
Yhtyeellä on monta syytä juhlaan. Päällimmäisenä tietenkin se, että poppoo on juuri saanut päätökseen toisen pitkäsoittonsa Yö Rovaniemellä äänitykset.
- Esikoisalbumista uusi levy poikkeaa siinä, että kappaleet vievät kuulijan entistä syvemmälle balkanilaisiin mustalaisrytmeihin ja Suomi-iskelmän maailmoihin, laulaja Jaakko Laitinen kertoo.
Hän hehkuttaa myös, että ahkera studioharjoittelu keikkailun lisäksi on tehnyt tehtävänsä ja orkesteri on entistä kovemmassa iskussa.
- Lupaamme tarjota pohjoisen ihmisille tunteen ilotulitusta ja aitoa läsnäolon voimaa. Kaikki on pelissä, eikä musiikissa säästellä sooloja ja taiturillisuutta.
Jaakko Laitinen & Väärä Raha on keikkaillut ahkerasti ympäri Eurooppaa ja kotimaata, mutta Inarissa ja Ivalossa yhtye esiintyy ensimmäistä kertaa 3. & 4. joulukuuta.
- Keikoissa on monella tapaa historian havinaa. Meidän haitaristi on Inarista syntyisin ja kotoisin ja Ivalon elokuvateatteri Aslakissa soitetaan minun 30-vuotisjuhlakonsertti, Laitinen paljastaa.
Itsenäisyyspäivän aattona on sitten keikkavuorossa yhtyeen syntykaupunki Rovaniemi ja Grandessa on ensisoitossa Yö Rovaniemellä-albumin nimikappale.
Toistaiseksi tulevalta albumilta on lohkaistu sinkuksi serbialaistyyppinen Malja elämälle-laulu, joka on saanut hyvin radiosoittoa etenkin Bassoradiossa ja Radio Helsingissä.
- Kappale on mukana myös Balkan Fever !!! Helsinki-kokoelmalla, joka
tekee läpileikkauksen ja kartoittaa Suomen balkanilaisen ja mustalaisvaikutteisen musiikin historiaa ja nykytilaa, Laitinen kertoo.
Tiedoksi myös. Kyseisen kokoelman biisejä Jaakko soittaa Rovaniemen Kauppayhtiön Balkan Fever-diskossa yhdessä yhtyeensä trumpetistin Jarkko Niemelän kanssa 2. joulukuuta.
LA 3.12. Kultahovi, Inari (liput 10/7 EUR)
SU 4.12. Elokuvateatteri Aslak, Ivalo (liput 10/7 EUR)
MA 5.12. Grande, Rovaniemi (liput 8 EUR)