13 heinäkuuta 2012

LIVE: Hämärästä Aamunkoittoon, yllä ajatusten virran!
HA:  Ville Risto (kitara & banjo), Jukka Koivumaa (laulu & basso), Timo Reijonen (rummut)  ja Antti Risto (steel-& soolokitara)
Hämärästä aamunkoittoon-yhtyeen kesäkiertueen eilinen lähtölaukaus Pellon kahvila-ravintola Grannissa oli onnistunut. Nelikkoa oli saattamassa matkaan heidän omalla kotikentällään kolmisensataa kuulijaa. 
Grannin pation yleisö muodostui yllättävän sekalaisesta seurakunnasta eri-ikäisisiä, mutta Hämiksen message onkin osoitettu meille kaikille. 
Kun laulaja-lauluntekijä Jukka Koivumaan katse viipyili pation alapuolella virtaavassa Tornionjoessa, ei hän hengittänyt samaa  ilokaasua kuin pellolaiset Eini tai Tarja Ylitalo, joita heitäkin tarvitaan, vaan sydän löi raskaammin ja mielenmaisema oli enempi mukkalainen.
Viimeinen mohikaani Koivumaa  lauloi teksteillään lievitystä sydänsuruihin.Sen oikean rakkauden etsimisen lisäksi, hän rohkaisi ja hätisteli arkielämän demoneja. Hän kuljetti pitkistä varjoista kohti valoa, samalla kun auringon säteet Väylän toisella puolen heikosti näkyivät pilvien lomasta.
Hämisten akti oli riisuttu, mutta tehokas.Se oli pyhä toimitus. Asialliset tummat puvut ja napakat välispiikit. Samalla kun musiikissa sykki rock, Riston veljesten, Villen banjo ja Antin stilika toivat siihen kantri-ja hillibillielementit, mutta kaikista syvimmällä musiikissa soi kuitenkin reissumiesperimä Tapio Rautavaara-tyyliin.
Hämiksellä on siis repussa hyvät eväät. Se onkin valmis täyttämään kaikki  melankolian tyhjät huoneet. Arvostetun levy-yhtiön Suomi Musiikin kautta yhtyeellä on siihen kaikki mahdollisuudet. Elokuussa ilmestyy Vailla rakkautta vanhenen-sinkun jatkeeksi laulu Juoppohullu.
Hämärästä Aamunkoittoon-yhtyeen näet Suomen kiertueella seuraavasti: 17.07. Ravintola Stage, Kalajoki,  18.07. Ravintola Stage, Kalajoki, 19.07. Pub 51, Ähtäri, 20.7. Brando, Vaasa, 21.07. Blues bar Gopi Desert Canoe Club, Tampere, 24.07. Bar Mendocino, Helsinki, 25.07. Rosso, Kotka, 26.07. Kotkan meripäivät Pub Jaakko V, Kotka & 27.07. King´s Crown, Kuopio.