25 heinäkuuta 2012

Sara Sieppi ja Jukka Poika Märissä Säpikkäissä!
Torniolaiskaunotar SARA SIEPPI
YLE TV2:n Märät Säpikkäät-viihdeohjelman toisen tuotantokauden jaksoja on kuvattu ahkerasti pääkaupunkiseudulla mm. Kalliossa ja ympäri Suomen.Tarinatalo oy:stä kerrotaan, että kuvaruudussa saamelaisnaisten, Suvi Westin  ja Anne Kirste Aikion, uusia toilailuja nähdään taas ensi tammikuussa.
Pohjoisen tähdistä Märissä Säpikkäissä vierailevat ainakin Sara Sieppi ja Jukka Poika, joiden syvähaastattelut ovat jo purkissa. 
Kerrottakoon myös, että yhtenä sarjan pääkuvaajana toimii toisella tuotantokaudella rovaniemeläislähtöinen Ville Sarvola, joka on ollut Tarinatalon leivissä siitä lähtien kun hän valmistui vuonna 2008 Torniosta media-assistentiksi.
Viime vuonna suurella ennakkokohulla liikkeelle lähteneen sarjan katsojamäärä, vakiintui alun neljäännesmiljoonasta 150 000 katsojaan, mutta Tarinatalosta uskotaan, että ohjelma on vasta sisäänajovaiheessa, eivätkä kaikki ole vielä sitä löytäneet.
Nimmarit JUKKA POJALTA!!!
Medioille rajoja rikkovat Märät Säpikkäät ovat kelvanneet niin Suomen Kuvalehdelle kuin  7 päivää-lehdellekin. Heidän suuri missio on uudistaa kuvaa Saamenmaasta ja saamelaisten kulttuurista. Aika vähän on kuitenkin näkynyt Suvin ja Anne Kirstenin oman kansan, saamelaisten, kommentteja sarjasta.
Ainoa julkisuuteen noussut on mielipide Inarin Kaamoksen kuvia -festivaalilta, jossa paheksuttiin ohjelman tekotapaa ja ohjelmasarjan leimaavan kaikki saamelaisnaiset kiimaisiksi.
Kaikesta huolimatta Aikio ja West edelleenkin koohottavat ja pitävät hauskaa kuin olisivat ikuisessa  nousuhumalassa. Mönkijät pörisevät, rapa lentää, tyllihame vilkkuu ja kaiken tämän päätteeksi saamettaret tarkistavat meikkinsä, mutta sarjassa välähtävät myös suuret teemat: vähemmistöjen asema, miesten sielunmaisema,  julkisuuden kirous ja monta muuta nykypäivän kotkotusta.
Yritetään pysyä Märien Säpikkäiden kyydissä taas ensi vuonna, nauretaan tasapuolisesti saamelaisille, suomalaisille, helsinkiläisille, vähemmistöille, enemmistöille... ja ennen kaikkea itselle.(Kuvat: Tarinatalo)