07 heinäkuuta 2012

Torniolaista punknostalgiaa vinyylille!
Turkulainen vinyylijulkaisuihin erikoistunut Svart Records on jatkanut kunniahimoista työtään julkaisemalla punkkauden klassikkoja.
Katalogista löytyy muun muassa yksi ylistetyimpiä suomalaisia hardcore-levyjä, Poko recordsin vuonna 1982 julkaisema Terveitten Käsien Ääretön Joulu-EP.Se julkaistaan 1000 levyn painoksena, joista 700 mustana ja 300 punaisena. Mukana seuraa 12-sivuinen booklet, joka sisältää lehtileikkeitä, valokuvia  ja muuta Läjä-spesiaalia. Levyn julkaisupäivä on 20.7.
Massiivisempi katsaus 1980-lukuun on CMX:n neljän LP-levyn boxi Kolmikärjen Veljeskunta. Mukana paketissa ovat albumit Kolmikärki ja Veljeskunta plus neljä EP:tä: Johannes Kastaja, Raivo, Tanssitauti  & Musiikin ystävälliset kasvot. Boxi sisältää myös 64-sivuisen kirjan, jossa esipuheet  A. W. Yrjänältä, Bad Vugumin Kari Heikoselta ja P. Tuotannon Vote Vaskolta, lyriikat, parikymmentä sivua ennen  julkaisemattomia valokuvia sekä lukuisia lehtijuttuja alkuvuosilta. Tämän yli 80 euroa maksavan komistuksen julkaisupäivä on 10.8.
Jatkossa Svart records lupaa ilahduttaa, paitsi punksukupolvea, myös 1970-luvulla nuoruuttaan viettäneitä ja tarttua Love recordsin helmiin ja julkaista muun muassa Wigwamin ja Tasavallan Presidentin albumeita uudelleen vinyyleinä.
Perusperiaatteena yhtiöllä on, että musiikki siirretään vinyyleille alkuperäisiltä nauhoilta ja kaikessa pyritään
kansitaidetta myöten aitouteen , ryyditettynä tietenkin asianmukaisilla
bonuksilla.