01 heinäkuuta 2012

NINA MYAn albumijulkkarit Pori Jazzissa!
Torniolaisen jazzlaulajatar Nina Myan (Höynälä) esikoislevy julkaistaan Pori Jazzissa 20.7. klo 22.00. Paikkana on Jazz Cafe. Liput on syytä varata ennakkoon www.porijazz.fistä, sillä niitä tuskin ovelta saa. 
Festivaaleilla Nina bändeineen esiintyy myös Cafe Jazzissa 18.7. ja Jazzkadulla 20.7. klo 14.00. 
Nina on ahkeroinut koko kevään studiossa yhtyeensä kanssa, johon kuuluvat saksofonisti Sampo Hiukkanen, pianisti Tuomas Juhani Turunen, basisti Teemu Åkerblom ja rumpali Mikko Arlin. Yhteistyötä he ovat tehneet vuodesta 2008 lähtien, mutta Ninan sävellysten työstämisen he aloittivat 2010. 
Ensimmäinen kiertue tehtiin keväällä 2011 ja yhtye valittiin myös arvostettuun bändikisaan Young Nordic Jazz Comets. Voittoa ei tullut, mutta Nina nappasi parhaan solistin palkinnon. 
Musiikillisesti tuleva Ninan albumi nojaa  vahvasti amerikkalaiseen jazztraditioon, mutta melodioissa ja harmonioissa on vaikutteita myös R & B:stä ja soulista. Kaikki kaikessa on kuitenkin Nina Myan lumoava ja tumma laulusoundi, josta voit kuunnella livenäytteitä os.http://soundcloud.com/ninamya 
Kesän mittaan Ninaa voi kuulla myös 25.7. Korppoo Sea Jazz-festivaaleilla Carmen McRae-tribuuttikonsertissa, 27.7. Jazz Espalla ja 23.8. Kouvolan Ink Jazzissa.