01 heinäkuuta 2012


Sähkeitä: Sonata Arctica, Eini, Antti Tuisku & Lordi 
Kesäviikonlopun suuria lappilaisuutisia iltapäivälehdissä. Sonata Arctica joutui esiintymään "lainahöyhenissä" Tuska-festivaalilla, kiitos takkuilevan lentoliikenteen. Se tiesi parin tunnin shoppailureissua stadissa ja kun saatiin puhtaat t-paidat ylle, keikka sujui ongelmitta. Orajärven säihkysääri Eini taas lauloi varvas murtuneena Himos-iskelmäfestivaalilla. Vaikka paranemisen arvellaan vievän kuusi viikkoa, sen ei kuitenkaan uskota aiheuttavan keikkaperuutuksia eli Eini esiintyy varmasti korkkareissa ensi perjantaina Taivaan Tulet-iskelmäfestivaaleilla. 
Facebookissaan Antti Tuisku kertoo kouluttautuneensa hotjoogaopettajaksi, mikä on vaatinut häneltä 200 tunnin opiskelua ja 75 tunnin joogaamista. Aasiaa ja Austraaliaa interreilannut rovaniemeläispoppari ei kuitenkaan meinaa, että kipinä musiikkialaan olisi sammunut. Viime vuoden lopussa keikkatauolle jäänyt Tuisku ei vielä ilmoita paluuajankohtaansa. 
Toinen roilaisssuosikki Lordi juhlii 10-vuotista taivaltaan elokuussa Simerockissa ja syyskuun 3. päivä hän avaa arkistonsa, sillä silloin ilmestyy CD/DVD Scarchives Vol.1, joka sisältää runsaasti ennenjulkaisematonta materiaalia kuten Lordi-shown vuodelta 2002 ja Lordi-albumin Bend Over And Pray Herra vuodelta 1997. 
Uutta materiaalia Lordi alkaa purkittaa syksyllä. Paikkana on WireWorldin studio Nashville, Tennesseessä ja tuottajana Michael Wagener (Metallica, Ozzy Osbourne, Skid Row, Megadeth), joka viimeisteli myös Lordin edellisen studiokiekon, Babez For Breakfast.