29 elokuuta 2012

Inga Söder superbändi 
Aurian solistina!

Oululainen musiikin moniosaaja  Toni Nygård on koonnut rockbändin Auria, jonka ensiesiintyminen on tänään Oulun Wanhalla Paloasemalla. Showtime on klo 22.00. 
Toni tunnetaan varsinkin iskelmäpuolella varsinaisena guruna, jonka ”sparraamiin” artisteihin viime vuosina ovat kuuluneet muun muassa Suvi Teräsniska ja Juha Metsäperä. Hän on sovittanut, säveltänyt ja sanoittanut lauluja Souvareista aina Anna Erikssoniin asti.
Toni on ollut mukana Suomen Euroviisu-karsinnoissakin. Hänelle tarjottiin kymmenisen vuotta sitten jopa paikkaa kuulussa Ruotsin Kung-Bert Karlssonin viisutallissa, mutta ulkomaat eivät silloin kiinnostaneet. 
Auria on kuitenkin jo sen tason ammattilaisbändi, että tähtäin ei voi olla muualla kuin Suomen rajojen ulkopuolella. Tonilla oli jo lukiaikoina rockbändi Hit’n’Run, joka levytti ja herätti huomiota  ulkomailla, mutta kiinnostusta ei osattu hyödyntää silloin ammattimaisesti. 
Laulusolistina Auriassa on rovaniemeläislähtöinen Inga Söder, joka tunnetaan parhaiten jazzlaulajana, mutta yllättävän luontevasti häneltä luontuu myös rock. Yhtyeestä löytyy myös toinen loistava laulaja Jussi Saxlin, joka on monelle varmasti tuttu Irinan basistina.Muut yhtyeen jäsenet ovat Aleksi Itkonen ja Mikko Kuusiniemi.