31 elokuuta 2012

Lapissa tapahtuu: Pave Maijanen, Ylläs Acappellas, SompioRock...

Viime vuosina Pave Maijasta on kuultu ilahduttavan usein Lapissakin. Hän liikkuu nykyään mieluiten mies ja kitara-pohjalta. Viikon päästä Maijanen esiintyy  7.9. Ylläksen Selvässä Pyyssä ja  8.9 päivällä Rovaniemen Mahdollisuuksien Tori-tapahtumassa ja illalla  Sompiorockissa Savukoskella.
Heinäkuussa Pave palkittiin Iskelmä Finlandialla. Pepe Willbergin jälkeen 10 000 euroa meni toistamiseen todelliselle laulajalle, mutta meriittejä Maijasella riittää joka lähtöön. Lue osasta täältä: http://vaylanpyorre.blogspot.fi/2010/01/pave-unohdettu-ammattilainen-pave.html
 Jo kolmatta kertaa pääsee parikymmentä kuoroa kajauttamaan  yhdessä juhlavan Finlandian Yllästunturin huipulla, 719 metrin korkeudessa, josta se kaikuu ympäri laajan ruska-Lapin.
Kyse on tietenkin kuorotapahtumasta Ylläs Acappellas (7.– 9.9.), jonka pääestradina on 1500 asiakaspaikan ravintolamaailma Taiga. Lisäksi konsertteja järjestetään ainakin Äkäslompolossa sijaitsevassa Pyhän Laurin kappelissa sekä Ylläsjärven kylässä sijaitsevassa Ylläsjärven Tunturihotellissa.
Iltamenoissa on tarjolla myös kevyempää kuultavaa ja sitä tarjoilevat bändit Casemakers ja Cool Operator.

SompioRock  järjestetään nyt jo neljättä kertaa "jossain hevon jeerassa"  7.-8. syyskuuta eli tarkemmin vanhan Sompion Kemin-Lapin kylässä, Savukoskella. 
Tapahtuman kapellimestarina toimii kansallisestikin tunnettu, rytmin sulttaani Zarkus Poussa, joka on ollut mukana SompioRockin alusta asti. Tämänvuotinen festivaalin päävieras on kuitenkin Pave Maijanen, mutta muuten rokataan lappilaisvoimin. Kokoonpanoja on  Pellosta, Pelkosenniemeltä, Savukoskelta ja Rovaniemeltä. www.sompiorock.com