13 elokuuta 2012

Rautalankaa merilappilaisittain!
Suomen Supremes Sixties Blondies: Eveliina Pokelan ja Kati Borg-Penttilän keskellä, torniolaislähtöinen Irma Tapio (os.Niemi)
Back To Sixties-tapahtumat vetävät porukkaa, kunhan niitä osataan mainostaa. Rollaattorirock alkukesästä Rovaniemellä, huolimatta 1960-luvun hittibändin Ernoksen vierailusta, epäonnistui, mutta viikonloppuna järjestetty toinen ilmainen Stadivaari Rock Helsingissä oli menestys. Ravintola Pirittan pihamaa veti niin paljon väkeä, että puhuttiin jo isompienkin festivaalien ongelmista, vessajonoineen ja muineen, joten 
The Oldies-basisti Matti Saari, vanha tuttu
  myös  Battagliasta
 ja  2000-luvun Tonicsistaensi vuonna yksipäiväinen häppening toimii varmasti jo isommissa puitteissa.
Lavalla nähtiin the First, the Scaffolds, Sixties Blondies, the Oldies ja Ernos. Juontajana toimi Markku "Mape" Veijalainen.
Paikalla oli myös Pauli Hakomäki, nykyisin Tukholmassa asuva torniolainen, joka muistetaan sixtiesbändi the Wild Thingsin basistina. Yhtye muuten nähdään lavalla ensi tammikuussa pitkästä aikaa Oulu Pop 
History-tapahtumassa, mutta tässä hänen ottamia Stadivaari-kuvia; https://picasaweb.google.com/pahak46/StadivaariRock 
Mukana otoksissa pari entistä merilappilaistakin.
Sepa, Meri-Lapin lahja
Oululle
Oulu Pop History järjestetään tammikuun  lopussa Oulun Radisson Blue-hotellissa, mutta sitä ennen jo tapahtuu samaisessa paikassa. Nimittäin 13. lokakuuta oululaisyhtye Express juhlii 45-vuotispäiviään ja lämppäreinä toimivat Ernos ja the First. 
Miten Express sitten Meri-Lappiin liittyy? Yhtyeen ensimmäinen kitaristi ja sen suurimman hitin Anna anna kirjoittaja, Seppo ”Sepa” Niemi, on syntyään alatorniolainen ja Kemissä koulunsa käynyt. Sitäpaitsi juuri Kemissä keikalla Eero Raittinen vinkkasi Expressille ja sitten Mosse Vikstedtille, että Anna-biisissä olisi ainesta hitiksi.
Viikko sitten kerrottiin merilappilaismedioissa, että kemiläinen Arctic Beat voitti     
Hannu Unnbom, pokaalilla
palkittu
 
yleisönsuosikin pokaalin Rautalankayhtyeiden SM-kisassa Porissa,
mutta uutisena kerrottakoon myös, että semifinaalissa pysti meni yhtyeelle Free Shake. Yhtyeen kitaristina toimii torniolainen, Tonicsissa soittanut Hannu Unnbom. Yhtye esiintyi muun muassa viime kesän Twinkkareilla useaan otteeseen ja se on ehtinyt säestää jo monia genren mestareita Jorma Kääriäisesta edesmenneeseen Topi Sorsakoskeen asti.