21 elokuuta 2012

Matti Ijäksen Lappi-elokuvan ensi-ilta helmikuulle! 
Alunperin Matti Ijäksen ohjaama Kaikella Rakkaudella-elokuva piti tulla ensi-iltaan joulun alla, mutta nyt se on siirretty 
ensi vuoden puolellae, helmikuulle, jottei se joutuisi kilpailemaan katselijoista samantyylisen Mikko Kuparisen Rakkauden rasvaprosentti-leffan 
kanssa. 
Elokuvan tarina vie Lappiin ja sen vuoksi se on suurelta osin kuvattu pohjoisessa Savukoskella, Pelkosenniemellä, Enontekiöllä ja Pohjois- Norjassa.
– Nämä ovat minulle osittain tuttuja seutuja, sillä sukulaisillani on ollut mökki Raattamassa, Ijäs kertoo Enontekiön Sanomille.
Kaikella Rakkaudella on kertomus postikorttivalokuvaajasta, joka pohjoisella kuvausreissullaan törmää elämänsä naiseen. Pian vie rakkaus miestä kuin litran mittaa, eikä mies huomaa mitä ympärillä tapahtuu. Elokuvan kohtalokasta näyttelee Krista Kosonen ja muissa päärooleissa nähdään Hannu-Pekka Björkman, Tommi Korpela ja Sampo Sarkola. Käsikirjoituksen ovat työstäneet Heikki Vuento, JP Passi ja Auli Mantila. 
Matti Ijäs on tehnyt pitkän uran elokuva-alalla ja hänen tunnetuimpia ohjauksiaan ovat Painija, Katsastus, Räpsy ja Dolly ja Pilkkuja & pikkuhousuja. 
Kaikella Rakkaudella on Ijäksen ensimmäinen teatterilevitykseen lähtevä elokuva sitten vuoden 2002 Haaveiden kehän, sillä pääasiassa hän on tehnyt tv-elokuvia.