19 elokuuta 2012

Tyttöjen ystävä Jim Campilongo Rovaniemelle!

Persoonallisella otteella countrya, jazzia ja bluesia soittava newyorkilainen kitaravirtuoosi Jim Campilongo konsertoi Rovaniemen ravintola Wiljamissa 8. syyskuuta klo 19.00. Päivällä klo 14.00  Jim vetää myös kitaraklinikan, joten kaikkien soittimen saloista kiinnostuneiden on syytä olla paikalla.
Useinkin Suomessa vieraillut Jim tunnetaan kansainvälisesti parhaiten "terapiabändi"  The Little Williesistä , jonka nimekkäin jäsen on Norah Jones. Viime vuosina hän on tehnyt yhteistyötä myös toisen arvostetun singer-songwriterin Martha Wainwrightin kanssa. Tuttu hän on myös teeveestä, sillä tuon tuosta hän on esiintynyt David Lettermanin ja Conan O'Brienin showohjelmissa ja hänen asiantuntevaa tekstiä on saanut lukea Guitar Player Magazinen sivuilta. 
Jim Campilongolla on ollut aina avoin mieli kaikenlaiselle musiikille. 1970-luvulla hän diggaili John McLaughlinia, Roy Buchanania, Chet Atkinsiä, Muddy Watersia ja Sex Pistolsia. 
Oma musiikillinen ura käynnistyi, kun hän sai käteensä Telecasterin mallia 1959. Hän perusti erittäin suositun yhtyeen Ten Gallon Cats (katso video), joka yhdisteli kantria ja jatsia ja julkaisi kolme albumia.
1998 Jim kokeili siipiään sooloartistina ja ilmestyi hänen omia sävellyksiä sisältänyt kitaralevy Table For One, ja sehän sai kriitikot innostumaan. Billboard ja Guitar Player kehuivat sitä koskettavimmaksi Americanaksi, mitä siihen mennessä oli kuultu ja musiikkia kuvattiin tumman romanttiseksi ja hienostuneeksi.
Ensilevyn jälkeen Campilongo on tehnyt kahdeksan omaa levyä ja saanut arvostusta nimenomaan Telecaster-kitaran taitajana ja Fenderin tuotannossa hänellä onkin jo oma signature-mallinsa. 
Viimeisin Jimin albumi Orange ilmestyi kaksi vuotta sitten ja sillä hän "maalaa" uusiksi muun muassa Rollareiden No expectations- ja Stoogesin No fun-biisit.