27 elokuuta 2012

Musiikkimies Reijo Angeria mukana YLLÄS-huipulla tuulee-tv-sarjassa!
20. syyskuuta klo 21.00 otetaan Subilla varaslähtö talveen, sillä silloin pyörähtää käyntiin  syksyn tv-tapaus lappilaisittain eli Ylläs-huipulla tuulee-sarja, joka tuo tv-ruutuihin pohjoisen sankarit.
Alle tuhannen asukkaan kylään tolvaa kymmeniä tuhansia turisteja ja heille ikimuistoisia hetkiä tarjoaa joka talvi joukko reippaita, hulvattomia ja työtä pelkäämättömiä ylläsläisia.
12-osainen ohjelma on villi sekoitus luontodokumenttia ja realitysarjaa, jossa lukuisat Ylläksen yrittäjät ja työntekijät elävät arkeaan keskellä kiihkeintä lomasesonkia.
He takovat vuoden tilin muutaman kuukauden aikana ja silloin ei työtunteja lasketa. Jokainen päivä on täynnä yllätyksia, kun ympärillä on Lapin luonto, mutta kaikesta selvitään pohjoisella kekseliäisyydellä ja huumorilla.
Sarjan traileri on jo pyörinyt jonkin aikaa Maikkarin kanavilla, mutta rummutus kasvaa mitä lähemmäksi h-hetkeä tullaan. Muun muassa Helsingin rautatieasemalle tullaan rahtaamaan kuorma-autolastillisia lunta mainostauluineen muistuttamaan ohjelmasta ja katsojille järjestetään netissä kilpailuja, joissa on mahdollisuus voittaa Ylläs-paketteja.
Sarjassa seurataan tiiviimmin kymmenkuntaa ylläsläistä tekijäihmistä. Mukana on muun muassa Taigan ravintolamaailmaa vetävä musiikkimies Reijo Angeria.

Hangoittelit vastaan ennen kuin suostuit ohjelmaan, miksi?

EEVA & REIJO

 - Lähdin mukaan pitkän suostuttelun jälkeen, koska kammoksuin, että tulen näkymään telkkarissa.

Ihan kirjamellisesti minut ja Eeva Kaulanen haettiin Taigasta. Laitomma kovasti hanttiin, mutta niin sitä sitten vain mentiin. Me ei oltu mukana missään casting-tilaisuudessa.
 - En pidä julkisuudesta. Se paikallisjulkisuus, mitä olen saanut tai joutunut kokemaan, ei ole tuonut minun elämään mitään hyvää, vain kateellisten ihmisten kirjoittelua anonyyminä, Suomi 24-sivustolla, vaikka kaiken olen rakentanut ihan tyhjästä.
- Olen myös saanut lapsena kasvohalvauksen, josta jäi pysyvät arvet  kasvoihin ja myös sieluun. Se jalosti ja teki minusta aran. Pohjimmiltani olen tosi ujo. Peitän sen ja kasvohalvauksenkin, aika sujuvasti, ehkä sutjakkaalla verbaliikalla.
– Filmausten kanssa samaan saumaan osui myös Taigan hengissäpysymiskamppailu, joka oli koko ajan taustalla. Se vei voimia ja piti ratkaista, ja se ratkaistiin.

Kuinka paljon ohjelmassa piti paljastaa  omaa henkilöhistoriaa?


- Kyllä siinä tehtiin ihan perinpohjainen syvähaastattelu. Ja kun olen luonteeltani avoin ihminen, en juurikaan peittellyt iloa, surua, saatikka vitutustakaan.


Antoiko sopimus teille mahdollisuutta jälkeenpäin  korjata sanomisianne?


- Itse asiassa kirjoitin sopimuksen alle lukematta sitä. Siinä oli paljon tekstiä, mutta ajattelin kaiken tuotantoyhtiön suostuttelun jälkeen, että antaa mennä. Sanoin tuottajille, Antille ja Seilikselle, että älkää sitten munatko meitä, vaikka itsehän me se ohjelma tehtiin.

- Luotan kuitenkin tekijätiimiin, että tuovat Yllästä esille positiivisella tavalla.

Kuinka tiiviisti kamerat olivat mukana arjessa ja juhlassa? 


- Kolme kuvausryhmää seurasi meidän ylläsläisten elämää kuusi viikkoa  aamusta iltaan. Kaikkiaan, muistaakseni 250 tuntia, josta on sitten leikattu 12-tuntinen sarja.

Uusintoineen 36 tuntia ohjelmaa Ylläkseltä ja markkinointi päälle! Mediallisesti varmasti suurin näkyvyys, mitä koskaan on saatu.
- Ennen Nordisk Filmiä samantyyppistä sarjaa suunnitteli toinenkin tuotantoyhtiö nimeltä Dakar. Soittivat mulle ja vein asiaa eteenpäin Ylläksen yrittäjien keskuudessa. Nordisk Film tuli kuitenkin toisesta suunnasta ja näkökulmasta ja veti pidemmän korren.

Minkälaisissa tilanteissa  kuvattiin ja  kuinka nopeasti olit sinut kameroiden kanssa?


- Kamerat oli mukana, kun pantiin illalla nukkumaan ja aamulla herätessä, ihan kaikessa.

- Eka päivä oli vaikein. Ensin jännitti kuvausryhmän ihmisiä, mutta heistähän tuli nopeasti ihan kavereita, kertakaikkisen loistavaa porukkaa, sellaisia taitelijoita. Itse kun on muusikoiden kanssa kasvanut, yhteinen sävel löytyi nopeasti. Kameroihin tottui yllättävän nopeasti. Joskus häiritsi, kun oltiin yleisillä paikoilla, niin ihmiset toljottivat kuvaussessioita, mutta siitäkin pääsi yli.
 Juhlahumua parhaimmillaa lienevät olleet  kyläkauppias Sampo Kaulasen  ”häävalmistelut” ja Umpitunnelin 20-vuotisjuhla?

- Kamerat oli mukana koko Sampon ja Michelen (Murphy) häiden järjestelyjen ajan, polttareissa, juhlissa, teltoilla, ihan kaikkialla. Juhlien kliimaksi oli varmaan Taiga-talviteltan tapahtumat. Eevan kanssa järjestettiin sinne kaikenlaisia sirkushuveja ja hyviä artisteja.

- Umpparin juhlissa Taigassa kuvattiin koko ilta, vieraiden vastaanotosta minun soittohommiin Harri Sainiolan ja Freezerin(Vahtimestareiden) kanssa, niin lavalla kuin backstagellakin.

Ylläs–huipulla tuulee-sarja alkaa 20. 9., aiotko katsoa vai onko teillä mahdollisesti ennakkonäytäntö?


- Kyllä meille aiotaan järjestää Ylläkselle ennakkokatselmus sarjan parhaista paloista, mutta 20. syyskuuta, kun ohjelma alkaa olen leikkauspöydällä OYS:ssa. Kyseessä on nukutusleikkaus iltapäivällä, joten en osaa sanoa  olenko klo 21 vielä tolkuissani.

- Toivottavasti sarjassa mukana olevat Cool Operator-yhtyeen pojat leikkaavat.
He tekivät mulle lääkärintarkastuksen John Fogertyn keikalla Oulussa, kun valittelin jatkuvia vatsakipuja. Toinen paineli vatsaa ja toinen kirjoitteli kännykkään vesisateessa  ja passittivat sitten tutkimuksiin. Edellisestä leikkauksesta oli jäänyt haavatyrä, joka painoi ohutsuolta ja se täytyy nyt operoida.