27 elokuuta 2012

Ruotsin rockylpeydet,
Europe ja Mustasch Ouluun!
Ruotsalaisbändit Europe ja Mustasch esiintyvät torstaina 20. joulukuuta yhteiskeikalla Oulun Teatriassa
Melodista hardrockia soittava, keväällä kehutun Bag Of Bones -albumin julkaissut Europe tunnetaan ennen kaikkea megahitistään The Final countdown. Suosionsa huipulla ollut yhtye vetäytyi julkisuudesta vuonna 1991, mutta teki menestyksekkään comebackin vuonna 2004. Siitä lähtien yhtye on julkaissut säännöllisesti uutta materiaalia. Viimeisin levy Bag of Bones on kerännyt kehuja kriitikoilta ja se tarjoaa aikaisempaa ärhäkkäämpää soundia sekä blues-vaikutteita, ja albumin nimikkoraidalla vieraileekin blueskitaristi Joe Bonamassa. Levyn ensimmäinen single Not suppose to sing the blues on soinut tiuhaan suomalaisilla radiokanavilla. Uusin albumilohkaisu Firebox on juuri jaettu radioille.
Europen lämppärinä toimiva  Mustasch on nähty pohjoisessa useastikin. Muun muassa pari vuotta sitten yhtyeen Umpitunnelin keikka myytiin ennakkoon loppuun ja  viimeksi Mustasch nähtiin Suomessa tänä kesänä Ruisrockissa.
Vuonna 1998 perustettu bändi on julkaissut kuusi albumia, kiertänyt Motörheadin ja Volbeatin kanssa Eurooppaa, saanut neljä Grammis-ehdokkuutta sekä 2 Grammis-palkintoa. Bändin tuorein albumi Sounds Like Hell, Looks Like Heaven julkaistiin alkuvuodesta.
Europe ja Mustasch Oulun Teatrialla torstaina 20.12.Ovet aukeavat klo 20, ikäraja K-18.  (Keikan lipunmyynti alkaa torstaina 30. elokuuta.)