30 elokuuta 2012

Peukuta Jesus Christ Superstar-
rockooppera livenä Haaparannan Bion valkokankaalle!
Mel C, Ben Forster & Andrew Lloyd Webber
Jos haluat nähdä legendaarisen  Andrew Lloyd Webberin ja Tim Ricen rockoopperan Jesus Christ Superstar Haaparannan Folkets Husin Bion valkokankaalla  suorana Birminghamista 4. lokakuuta, käy tykkäämässä/ gillaamassa/ peukuttamassa Haparanda Teaterföreningin FB:ssa http://www.facebook.com/haparanda.teaterforening
 Jesus Christ Superstar esitetään suurilla areenoilla ympäri Brittein saaria ja tähän mennessä esityksiin on myyty yhteensä 100 000 lippua, joten ainakin tekijöiden kotimaassa se on todellinen tapaus.
 Jesus Christ Superstaria on esitetty vuosikymmenten kuluessa ympäri maailman. Suomessakin aivan äskettäin Lahdessa. Nyt kyseessä on rockooopperan näyttävin esillepano, sillä siitä pitävät huolen alan huiput Mark Fisher ja Patrick Woodroffe, jotka ovat tehneet spektaakkelimaisia esityksiä muun muassa Pink Floydille, Rolling Stonesille ja U2:lle.
 Pääosissa nähdään Jeesuksen roolissa Ben Forster, joka on loistanut muun muassa Lontoon hittimusikaaleissa All You Need Is Love ja Grease. Popikoni Melanie C (x-Spice Girls) esittää Maria Magdalenaa, koomikko Tim Minchin Judas Iskariotia ja suosittu  tv-kasvo Chris Moyles kuningas Herodesta.
Ensimmäinen näyttämöversio Jesus Christ Superstarista nähtiin Broadwaylla 1971 ja kahta vuotta myöhemmin Norman Jewison teki siitä elokuvaversion, mutta kaikki lähti liikkelle vuonna 1970 ilmestyneestä tupla-albumista, joka herätti huomion ympäri maailman, sillä olihan levyllä aikansa kovimpia laulajanimiä kuten Deep Purplen Ian Gillan (Jeesus) ja  Manfred Mannin Mike d’Abo (Herodes), Murray Head (Juudas Iskariot)  ja Yvonne Elliman (Maria Magdaleena). 
Tuplaa on myyty tähän mennessä seitsemän miljoonaa kappaletta ja 40-vuotispäivien kunniaksi, Polydor julkaisi sen heinäkuussa uudelleenmasteroituna.