17 elokuuta 2012

Heli Slungalta kolmas runokirja!

Tervolalaissyntyinen, Kiimingissä asuva ja Oulun vuoden 2013 taiteilijaksi valittu Heli Slunga julkistaa Oulun 45 Specialissa tänään  kolmannen runoteoksensa Orjan Kirja (WSOY). Kaikille avoin tilaisuus alkaa klo 19.00.
Slungan uutuus on kustantajan mukaan säälimätön, röyhkeä kokoelma runoja, joissa jaellaan sekä ruoskaniskuja että rakkaudentunnustuksia kenelle tahansa - maksusta ja maksutta.
Heli Slunga  sijoittui toiseksi J. H. Erkon runokilpailussa vuonna 2007, sai hopeaa Poetry Slamin SM-kisoissa vuonna 2010 ja hänen runojaan on käännetty muun muassa venäjäksi, italiaksi, englanniksi ja ranskaksi. Hän on paitsi kirjailija, myös esiintyvä taiteilija ja Kalevan kolumnisti.
Helin Orjan Kirja-julkkareiden yhteydessä numerobaarissa esiintyy myös mielenkiintoinen yhtye Tornion Syntymättömät Ministerit, jonka musiikki on sävelletty Slungan tekstien ympärille. 
TSM-yhtyeen Hanna (kuva: Juha-Matti Mustonen)
Nimensä mukaisesti suurin osa bändin jäsenistä tulee Tornion seudulta ja asustaa nykyään Oulussa.
Hanna Kokkonen hoitaa laulun ja pianon, Olli Paakkolanvaara basson ja syntikat, Petri Loukusa kitaran sekä Rauli Puuperä huolehtii rummuista.
Yhtyeeltä ilmestyy piakkoin EP-levy ellei jo ehdi täksi illaksi. Joka tapauksessa tässä kuitenkin  näyte Tornion Syntymättömien Ministereiden mainiosta runolaulusta eli Lilja !
Tänään 17.8. Oulun 45 Specialissa julkaistaan myös Miki Liukkosen uutuusteos. Lisäksi  lavalla esiintyvät blueslaulaja Jaana Seppänen ja progressiivinen hardrockbändi Kolossi.