19 lokakuuta 2010

Pajala-Hasse näyttämölle! Tornedalsteaternin 105 Kurvor-en berättelse om Pajala-Hasse sai alkunsa, kun Hans Persson otti yhteyttä Mikael Niemeen. Hän oli kirjoittanut muistiin kokemuksiaan keikkamuusikkona 1960-ja 1970-lukujen Ruotsissa ja antoi muistiinpanonsa Niemen käyttöön.
Pajala-Hassen tekstin ja hänen parhaiden kappaleiden ympärille syntyikin näytelmä, joka kertoo iloista ja suruista, joita perheyhtye, yksi Ruotsin parhaista dansbandeista, Hasses (kuva) kohtasi keikkamatkoillaan. Se on myös kuvaus lahjakkaan muusikon luomisen tuskasta ja levottomasta kulkijan verestä. Lisäksi näytelmästä selviää, miten Hans Perssonista Ångermanlandista tuli pajalalainen. Kaiken takana oli tietenkin nainen, Katinka, johon hän rakastui.
Laulunäytelmän ohjauksesta vastaa Ulf Fembro ja Pajala-Hassea näyttelee Raj-Raj Bandin ilopilleri Rolf Digervall ja keskeisissä rooleissa nähdään myös Jord-yhtyeestä tutut Jan Johansson ja Susanne Rantatalo.
105 Kurvor-tarinaa esitetään ympäri Ruotsin Tornionlaaksoa. Ensi-iltaa vietetään Pajalan Tannavallenilla 16. lokakuuta klo 18.00 (R.a.) ja muun muassa Haaparannan Folkets Husissä se nähdään 28. lokakuuta.